LYNX Kennisportaal

Op deze pagina vindt u een overzicht van artikelen en video’s waarin vele beurzen, beleggingsproducten en strategieën worden behandeld. Liever zoeken op een specifiek onderwerp? Ga dan direct naar aandelen, opties, optiestrategieën, futures, daytrading, beursgangen of beursgoeroes.

Dagelijks verzorgen de LYNX beleggingsspecialisten de LYNX Morning Call waarin zij een terug- en vooruitblik geven op de komende beursdag. Tevens kunt u kennismaken met het educatieprogramma LYNX Masterclass.

TA: ‘Koffie of Coca Cola?’

Het is behoorlijk onrustig in Wall Street. In de afgelopen acht weken verloor de S&P 500 index ruim 6% van haar beurswaarde. Alleen de defensieve bedrijfssectoren presteerden relatief beter. De Amerikaanse consumer staples weten in deze acht weken daarentegen positieve resultaten te boeken.

Lees verder

Hoeveel storingen heeft uw broker?

Storingen bij uw broker kunnen ernstige gevolgen hebben. Een blik op de stabiliteit en betrouwbaarheid van het handelsplatform van uw broker.

Lees verder

Aandeel Ahold Delhaize schiet omhoog na kwartaalcijfers

Het aandeel Ahold Delhaize is een van de oude bekende op de Amsterdamse beurs. Vandaag maakte het supermarktconcern de cijfers over het derde kwartaal bekend. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen de laatste kwartaalresultaten. Ook bekijkt hij of het aandeel Ahold Delhaize koopwaardig is.

Lees verder

Komt het nog goed met KPN?

Het Nederlandse aandeel KPN is een van de bekendste aandelen uit de AEX. Het bedrijf is vooral bekend van de enorme opmars tijdens de dot-com bubble. Het bedrijf dat gebukt gaat onder overnamegeruchten en schulden, kondigt nu kostenbesparingen aan. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen de laatste ontwikkelingen.

Lees verder

FANG aandelen; nu met futures inspelen op deze groeigiganten

De FANG aandelen zijn sinds drie jaar een begrip onder beleggers. Nu is het mogelijk om met FANG futures in te spelen op deze 'elite' tech-bedrijven.

Lees verder

Persbericht: ‘Optietarief bij LYNX naar € 0,79’

Online broker LYNX verlaagt vandaag opnieuw haar tarieven. Vanaf nu betaalt een belegger bij LYNX € 0,79 voor een aandelenoptie op Euronext Amsterdam.

Lees verder

Beursdaling oktober; einde bullmarkt of instapkans?

Beursnieuws: oktober heeft zijn naam als volatiele beursmaand weer eer aangedaan. Na een lange periode van koersstijgingen is de beer deze maand weer om de hoek komen kijken. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen welke oorzaken ten grondslag liggen aan de recente beursdaling.

Lees verder

Aandeel Aston Martin naar de beurs

Aston Martin, de producent van luxe bolides uit het Verenigd Koninkrijk, gaat naar de beurs. Het aandeel Aston Martin zakt op de eerste dag wat weg, maar is nog steeds stevig gewaardeerd. Mooie groeiplannen in Azië en een nieuwe SUV moeten van de beursgang een succes gaan maken.

Lees verder

Waar gaat de EUR/USD koers heen?

Het meest populaire valutapaar is de EUR/USD. Het is voor bedrijven en beleggers erg belangrijk om te weten wat de koers gaat doen. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen welke kant de euro dollar koers op gaat door de fundamentele beweegredenen en de technische signalen te analyseren.

Lees verder

Tussentijdse verkiezingen in de VS

Op dinsdag 6 november zijn alle ogen gericht op de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten. Zal Trump de meerderheid behouden in de Amerikaanse Congres? Na het lezen van dit artikel weet u wat de verkiezingen precies inhouden en welke invloed de midterms mogelijk kunnen hebben op de beurzen

Lees verder

De ETF van de Week: SPDR MSCI USA Small Cap ETF (ZPRV)

De Amerikaanse small-caps hebben dit jaar opnieuw de Wall Street rally geleid, waarbij de Russell 2000 terugkijkt op een stijging van meer dan 10% sinds januari. Momenteel bevindt de index zich in een zeer aantrekkelijke consolidatie, die waarschijnlijk binnenkort wordt verbroken.

Lees verder

Wat zijn de tips en investeringen van beursgoeroes als Buffett?

Droomt u ervan om de nieuwe Warren Buffett te worden met jaarlijks hoge en stabiele rendementen? Wij proberen u op weg te helpen met een overzicht van de transacties die alle grote beursgoeroes hebben uitgevoerd. Bekijk welke aandelen zijn toegevoegd aan de portfolio's van de grootste en meest legendarische beleggers.

Lees verder

Het aandeel Flow Traders als hedge tegen volatiliteit

Flow Traders treedt op als market maker en gedijt bij volatiliteit. Het bedrijf profiteert van onrust op de beurzen, aangezien dit veelal gepaard gaat met hogere volatiliteit. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen of het aandeel Flow Traders momenteel koopwaardig is en behandelt hij een mogelijke optiestrategie.

Lees verder

Wat is een dead cat bounce?

U heeft de term wellicht al eens voorbij zien komen. Een dead cat bounce, maar wat is het nou eigenlijk? In dit artikel vertelt Justin Blekemolen hoe de term is ontstaan en hoe u een dergelijke tijdelijke opleving kunt herkennen. Hij sluit het artikel af met een paar concrete en recente voorbeelden.

Lees verder

Voorlopig akkoord Brexit & Italië houdt vast aan begroting

De beurzen in de VS zagen de winsten gedurende de dag wederom verdampen. In Europa gaat alle aandacht uit naar de laatste ontwikkelingen omtrent de Brexit. Ook Italië staat in de spotlight nu het land definitief niet bereid lijkt te zijn om de begroting aan te passen naar de wensen van de Europese Commissie.

Lees verder

Crashende olieprijs zorgt voor paniek bij grondstofbeleggers

De olieprijs heeft recent een enorme duikvlucht gemaakt van 28%. De prijs zakte vanaf $ 76,24 weg naar $ 56,14, terwijl analisten juist de weg vrij zagen naar de $ 100 per vat.

Lees verder
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
* Bruto rendement op basis van een portefeuille van EUR 50.000. Zie de BreakoutTrader voor de berekening van het rendement. Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX u kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX uw gegevens opslaat en u (telefonisch) kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.

Alles over opties & strategieën

De meest verhandelde futures