LYNX Kennisportaal

Op deze pagina vindt u een overzicht van artikelen en video’s waarin vele beurzen, beleggingsproducten en strategieën worden behandeld. Liever zoeken op een specifiek onderwerp? Ga dan direct naar aandelen, opties, optiestrategieën, futures, daytrading, beursgangen of beursgoeroes.

Dagelijks verzorgen de LYNX beleggingsspecialisten de LYNX Morning Call waarin zij een terug- en vooruitblik geven op de komende beursdag. Tevens kunt u kennismaken met het educatieprogramma LYNX Masterclass.

TA: ‘EUR/USD op z’n kop’

Deze week komen op dinsdag 25 en woensdag 26 september de leden van de Federal Open Market Committee van het Amerikaanse stelsel van centrale banken weer bij elkaar. En iedereen kijkt weer uit naar de volgende stap in een serie van verwachte renteverhogingen. Wat betekent dit voor het valutapaar EUR/USD?

Lees verder

Hoeveel storingen heeft uw broker?

Storingen bij uw broker kunnen ernstige gevolgen hebben. Een blik op de stabiliteit en betrouwbaarheid van het handelsplatform van uw broker.

Lees verder

Aandeel Hornbach: Duitse bouwmarkt timmert aan de weg

De koers van het aandeel Hornbach is recent flink weggezakt. Dit biedt mogelijkheden voor beleggers die vertrouwen hebben in het winkelconcept en het onderliggende vastgoed. Investeren in winkelconcepten is echter risicovol, door de opkomst van online en de snel wisselende voorkeuren van consumenten.

Lees verder

Met opties inspelen op herstel Fugro

De olieprijs wist de afgelopen tijd op hoog niveau te consolideren. Vanwege het wegvallen van Iraanse olie door de Amerikaanse sancties, liggen verdere prijsstijgingen mogelijk in het verschiet. In dit artikel laat Justin Blekemolen zien hoe u met opties kunt inspelen op een stijging van het aandeel Fugro.

Lees verder

FANG aandelen; nu met futures inspelen op deze groeigiganten

De FANG aandelen zijn sinds drie jaar een begrip onder beleggers. Nu is het mogelijk om met FANG futures in te spelen op deze 'elite' tech-bedrijven.

Lees verder

Nieuw: LYNX WhatsApp

LYNX heeft iets nieuws. Vanaf nu houden wij u via WhatsApp dagelijks op de hoogte van het laatste beursnieuws. Voordat de beurs opent al weten welke richting de markt lijkt te gaan kiezen? Meld u aan voor LYNX WhatsApp.

Lees verder

Wat is een short squeeze?

Veel beleggers hebben de term short squeeze weleens langs zien komen, maar wat is een short squeeze precies? Na het lezen van dit artikel weet u precies wat een short squeeze inhoudt en hoe u ervan kunt profiteren.

Lees verder

Smartphonemaker Xiaomi naar de beurs

Op 9 juli 2018 werd de beursgang van Xiaomi een feit. Met de IPO haalde de smartphonemaker geld op om haar activiteiten in de toekomst flink te kunnen uitbreiden. Xiaomi hoopt de komende jaren de concurrenten Samsung en Apple van de troon te stoten. Ontdek alles over techgigant Xiaomi en zijn IPO.

Lees verder

Waar gaat de EUR/USD koers heen?

Het meest populaire valutapaar is de EUR/USD. Het is voor bedrijven en beleggers erg belangrijk om te weten wat de koers gaat doen. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen welke kant de euro dollar koers op gaat door de fundamentele beweegredenen en de technische signalen te analyseren.

Lees verder

Heeft het aandeel Fugro de bodem gevonden?

Fugro blijft een ontzettend populair aandeel op het Damrak. Het bedrijf heeft het de laatste jaren lastig gehad en dat is ook terug te zien in de koers. In dit artikel bekijkt Justin Blekemolen of het aandeel Fugro inmiddels zijn bodem heeft gevonden.

Lees verder

De ETF van de Week: SPDR MSCI USA Small Cap ETF (ZPRV)

De Amerikaanse small-caps hebben dit jaar opnieuw de Wall Street rally geleid, waarbij de Russell 2000 terugkijkt op een stijging van meer dan 10% sinds januari. Momenteel bevindt de index zich in een zeer aantrekkelijke consolidatie, die waarschijnlijk binnenkort wordt verbroken.

Lees verder

Wat zijn de tips en investeringen van beursgoeroes als Buffett?

Droomt u ervan om de nieuwe Warren Buffett te worden met jaarlijks hoge en stabiele rendementen? Wij proberen u op weg te helpen met een overzicht van de transacties die alle grote beursgoeroes hebben uitgevoerd. Bekijk welke aandelen zijn toegevoegd aan de portfolio's van de grootste en meest legendarische beleggers.

Lees verder

Perfectioneer uw optiestrategie met maand-, week- en dagopties

De maandelijkse optie expiratie wordt gezien als de grote expiratie van de AEX, maar deze is niet de enige expiratie die plaatsvindt. Er bestaan naast maandopties ook dagopties & weekopties. Wat zijn de belangrijke kenmerken van deze verschillende opties? En hoe gebruikt u deze verschillende looptijden in uw strategie?

Lees verder

Money Management; de belangrijkste discipline voor een handelaar

Dat niet iedereen dezelfde strategie hanteert, spreekt voor zich. Er is echter één discipline waar alle beleggers het over eens zijn: money management.

Lees verder

Eerste handelsakkoord VS binnen & olie boven $ 80 per vat

De olieprijs steeg gisteren boven de $ 80 per vat, nadat bleek dat de OPEC niet naar Trump luistert en de productie niet verder gaat opvoeren. Speculanten rekenen dus op hogere prijzen, die goed zijn voor olieproducenten. Goed nieuws was er ook voor Trump, die vandaag een handelsakkoord met Zuid-Korea sloot.

Lees verder

Beurzen breken uit, maar Brexit blijft een heet hangijzer

De stemming op de beurzen is uitstekend. Ondanks de verdere handelssancties weet de Chinese beurs uit haar dalende trend te breken. Bekijk het in de nieuwe LYNX Weekupdate.

Lees verder
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
* Bruto rendement op basis van een portefeuille van EUR 50.000. Zie de BreakoutTrader voor de berekening van het rendement. Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX u kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX uw gegevens opslaat en u (telefonisch) kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.

Alles over opties & strategieën

De meest verhandelde futures