LYNX Kennisportaal

Op deze pagina vindt u een overzicht van artikelen en video’s waarin vele beurzen, beleggingsproducten en strategieën worden behandeld. Liever zoeken op een specifiek onderwerp? Ga dan direct naar aandelen, opties, optiestrategieën, futures, daytrading, beursgangen of beursgoeroes.

Dagelijks verzorgen de LYNX beleggingsspecialisten de LYNX Morning Call waarin zij een terug- en vooruitblik geven op de komende beursdag. Tevens kunt u kennismaken met het educatieprogramma LYNX Masterclass.

TA: ‘AEX koersdoel 526’

Vandaag noteert het aandeel ING ex-dividend. Bij gelijkblijvende omstandigheden wordt de openingskoers dan in theorie gecorrigeerd ten opzichte van de beurskoers cum dividend. Het is iets waar technisch analisten rekening mee moeten houden bij het bestuderen van o.a. koersgaten die hierdoor in de grafiek ontstaan.

Lees verder

Hoeveel storingen heeft uw broker?

Storingen bij uw broker kunnen ernstige gevolgen hebben. Een blik op de stabiliteit en betrouwbaarheid van het handelsplatform van uw broker.

Lees verder

Energiek herstel energiesector

Gezien de hogere volatiliteit van de energiesector in de afgelopen drie jaar verwacht u waarschijnlijk niet zo snel een positief artikel over deze sector. Vandaag maakt Rob Stuiver graag een uitzondering.

Lees verder

Perfectioneer uw optiestrategie met maand-, week- en dagopties

De maandelijkse optie expiratie wordt gezien als de grote expiratie van de AEX, maar deze is niet de enige expiratie die plaatsvindt. Er bestaan naast maandopties ook dagopties & weekopties. Wat zijn de belangrijke kenmerken van deze verschillende opties? En hoe gebruikt u deze verschillende looptijden in uw strategie?

Lees verder

FANG aandelen; nu met futures inspelen op deze groeigiganten

De FANG aandelen zijn sinds drie jaar een begrip onder beleggers. Nu is het mogelijk om met FANG futures in te spelen op deze 'elite' tech-bedrijven.

Lees verder

LYNX voor de 14e keer verkozen tot Beste Broker

LYNX is voor de 14e keer bekroond als Beste Broker. Tijdschrift Beleggers Belangen riep LYNX uit tot 'Beste Broker 2018' gebaseerd op hun uitgebreide brokeronderzoek.

Lees verder

Money Management; de belangrijkste discipline voor een handelaar

Dat niet iedereen dezelfde strategie hanteert, spreekt voor zich. Er is echter één discipline waar alle beleggers het over eens zijn: money management.

Lees verder

Beursgang Dropbox: weet het bedrijf beleggers te overtuigen?

Dropbox heeft een aanvraag gedaan voor een beursgang aan de Nasdaq. Dropbox maakt jaar in jaar uit miljoenen dollars verlies. Ondanks dat dagelijks een groot bedrag wordt verbrand, kent het bedrijf een waardering van miljarden dollars. Waarom hebben beleggers zoveel over voor een zwaar verlieslatend bedrijf?

Lees verder

Paniek in de Chinese yuan; waarom reageren beleggers niet?

De laatste dagen vinden enorme bewegingen in het valutapaar dollar/yuan plaats. Waarom reageren de financiële markten dit keer nauwelijks op deze schokken?

Lees verder

Help, de beurs beweegt! Moet u nog wel in aandelen beleggen?

Waar vorig jaar bijna geen enkele dag een daling of stijging voorkwam groter dan 1%, is dat nu echt schering en inslag. Ook intraday kan het spoken. De VIX Index, die de verwachte beweeglijkheid van de beurs aangeeft, staat al een periode rondom de 20, terwijl die begin dit jaar nabij de 11 noteerde.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI USA Energy Index (XUEN)

De Amerikaanse energiesector bevond zich vorig jaar een ware achtbaanrit. Nadat de koers van de sector halverwege het jaar met meer dan 20% was gedaald, kwam eind 2017 een ommekeer. Met de recente zwakte van Wall Street begin dit jaar heeft deze industrie het opnieuw getroffen.

Lees verder

Wat zijn de tips en investeringen van beursgoeroes als Buffett?

Droomt u ervan om de nieuwe Warren Buffett te worden met jaarlijks hoge en stabiele rendementen? Wij proberen u op weg te helpen met een overzicht van de transacties die alle grote beursgoeroes hebben uitgevoerd. Bekijk welke aandelen zijn toegevoegd aan de portfolio's van de grootste en meest legendarische beleggers.

Lees verder

Uitslaande brandverzekering voor 0,7% per jaar

Het kopen van een putoptie onder uw aandelen wordt ook wel vergeleken met het kopen van een brandverzekering. Vanaf de uitoefenprijs bent u beschermd tegen een verdere daling van uw aandelen. Is zo'n "brandverzekering" op de AEX het overwegen waard?

Lees verder

5 trading regels om succesvol te traden

Iedere trader wenst succesvol te zijn op de beurs. In dit artikel hebben we de belangrijkste gouden trading rules van ervaren en professionele beurshandelaren op een rij gezet om uw succes op de beurs verder te vergroten.

Lees verder

De markt piept en kraakt. Correctie op de loer?

De rente in Amerika stijgt en de opwaartse fantasie in techaandelen lijkt bij beleggers steeds meer te verdwijnen. De grote Amerikaanse indices zetten lagere toppen en de risicobereidheid neemt af. 'Sell in May and go away but remember to come back in September'? . Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Eerste scheuren in de bullmarkt door aantrekkende rente

Het kwartaalcijferseizoen lijkt goed van start te gaan. Toch doen grote indices een stapje terug. Beleggers zijn niet tevreden met de cijfers van de techgiganten en dividendaandelen in de DAX worden in de etalage gezet. Zijn dit de eerste scheuren in de bullmarkt?

Lees verder
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
* Bruto rendement op basis van een portefeuille van EUR 50.000. Zie de nieuwsbrief voor de berekening van het rendement. Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX uw gegevens opslaat en u (telefonisch) kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX uw gegevens opslaat en u (telefonisch) kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.

Alles over opties & strategieën

De meest verhandelde futures