LYNX Kennisportaal

Op deze pagina vindt u een overzicht van artikelen en video’s waarin vele beurzen, beleggingsproducten en strategieën worden behandeld. Liever zoeken op een specifiek onderwerp? Ga dan direct naar aandelen, opties, optiestrategieën, futures, daytrading, beursgangen of beursgoeroes.

Dagelijks verzorgen de LYNX beleggingsspecialisten de LYNX Morning Call waarin zij een terug- en vooruitblik geven op de komende beursdag. Tevens kunt u kennismaken met het educatieprogramma LYNX Masterclass.

TA: ‘Gap Up TomTom, Gap down Netflix’

Het overkomt menig belegger. Buiten de officiële handelstijden maakt een bedrijf nieuws bekend, waarop pas gehandeld kan worden bij de opening van de volgende handelsdag. Het gevolg: drommen bij de ingang of dringen bij de uitgang. En de beurskoers opent fors hoger of lager.

Lees verder

Hoeveel storingen heeft uw broker?

Storingen bij uw broker kunnen ernstige gevolgen hebben. Een blik op de stabiliteit en betrouwbaarheid van het handelsplatform van uw broker.

Lees verder

De beste vastgoedfondsen op de beurs

De huizenmarkt trekt weer aan nadat het nog niet lang geleden onder water stond. Door de lage rente is vastgoed een aantrekkelijk alternatief met een significant hoger rendement dan de spaarrekening. Wubbe Bos geeft u zijn visie over de beste vastgoedfondsen van dit moment.

Lees verder

Verdienen bij een juiste visie zonder investering: de Ratio Call Spread

Geef enigszins de zone aan waarin u denkt dat een aandeel over een bepaalde periode staat en houd een normale aandelenportefeuille aan. Dan is het waarschijnlijk dat u geld gaat verdienen. Hoe dit werkt? U leest het hier.

Lees verder

Profiteren van een oplopende rente? De BUXL groeit harder dan de BUXUS!

Door de vergrijzing in Europa is er veel vraag naar veilige lange staatsobligaties. Die zijn echter zo duur, dat ze de komende 30 jaar bij elkaar maar 30% rente gaan betalen bij de huidige koers. Als u de tijd heeft en denkt dat deze collectieve gekte ten einde komt, dan heeft Rob Stuiver een uitkomst voor u.

Lees verder

LYNX voor de 14e keer verkozen tot Beste Broker

LYNX is voor de 14e keer bekroond als Beste Broker. Tijdschrift Beleggers Belangen riep LYNX uit tot 'Beste Broker 2018' gebaseerd op hun uitgebreide brokeronderzoek.

Lees verder

Elliott Wave theorie uitgelegd

De Elliott Wave theorie is een veelgebruikte analysemethode door technisch analisten. De theorie helpt beleggers bij het signaleren van trends en omkeerpatronen. Het consequent en juist toepassen van Elliott Wave kan bijdragen aan betere beleggingsresultaten. In dit artikel wordt de Elliott Wave theorie uitgelegd.

Lees verder

Smartphonemaker Xiaomi naar de beurs

Op 9 juli 2018 werd de beursgang van Xiaomi een feit. Met de IPO haalde de smartphonemaker geld op om haar activiteiten in de toekomst flink te kunnen uitbreiden. Xiaomi hoopt de komende jaren de concurrenten Samsung en Apple van de troon te stoten. Ontdek alles over techgigant Xiaomi en zijn IPO.

Lees verder

Paniek in de Chinese yuan; waarom reageren beleggers niet?

De laatste dagen vinden enorme bewegingen in het valutapaar dollar/yuan plaats. Waarom reageren de financiële markten dit keer nauwelijks op deze schokken?

Lees verder

Beleggen in BAT-aandelen

Na FANGMAN is er nu ook een term opgedoken voor de Chinese techbedrijven die enorm aan het groeien zijn: de BAT-aandelen - Baidu, Alibaba en Tencent. Deze bedrijven zijn hard bezig met het veroveren van de wereld. Waarom is het beleggen in China zo interessant? Hoe staan de BAT-aandelen ervoor en hoe handelt u erin?

Lees verder

De ETF van de Week: ETFS Physical Palladium (VZLB)

Na een ongelooflijke rally van minstens 50% vorig jaar, vonden er de laatste maanden een paar tegenslagen in het metaal plaats. Het voorlopige dieptepunt werd in april gezet. Sindsdien is de koers weer gestegen en nemen de stieren langzaam maar zeker het roer over.

Lees verder

Wat zijn de tips en investeringen van beursgoeroes als Buffett?

Droomt u ervan om de nieuwe Warren Buffett te worden met jaarlijks hoge en stabiele rendementen? Wij proberen u op weg te helpen met een overzicht van de transacties die alle grote beursgoeroes hebben uitgevoerd. Bekijk welke aandelen zijn toegevoegd aan de portfolio's van de grootste en meest legendarische beleggers.

Lees verder

De short strangle: Sharpe maatstaf van 1,3!

Aangezien call- en putopties allebei net even iets duurder zijn dan u op basis van hun “pay-off” zou mogen verwachten, is het continue schrijven ervan een lucratieve bezigheid. Kiest u voor short strangles, dan is het neerwaartse risico beheersbaar en de rendementen ten opzichte van het risico zéér aantrekkelijk.

Lees verder

Money Management; de belangrijkste discipline voor een handelaar

Dat niet iedereen dezelfde strategie hanteert, spreekt voor zich. Er is echter één discipline waar alle beleggers het over eens zijn: money management.

Lees verder

ASML trekt de AEX omhoog

De aandelenmarkten staan momenteel vol in het teken van het kwartaalcijferseizoen. De beurzen in New York wisten gisteren, ondanks de slecht ontvangen resultaten van Netflix, hoger te sluiten. Vandaag kijken beleggers in Nederland vooral naar de resultaten van Chipgigant ASML.

Lees verder

Onrust op financiële markten om handelsoorlog

De angst op de aandelenmarkten is weer teruggekeerd nadat de Amerikaanse regering gisteravond een lijst publiceerde met Chinese producten waarvoor zij de importheffingen met 10 procent wil verhogen. 

Lees verder
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
* Bruto rendement op basis van een portefeuille van EUR 50.000. Zie de BreakoutTrader voor de berekening van het rendement. Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX u kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.
Header image
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord dat LYNX uw gegevens opslaat en u (telefonisch) kan benaderen voor marketing doeleinden. Afmelden kan via marketing@lynx.nl.

Alles over opties & strategieën

De meest verhandelde futures