TA van Edward Loef – Twee trendbreuken, twee scenario’s

Chartisten voorspellen niets, maar monitoren actief trends en veranderingen in beurskoersen. Het doel: waarschijnlijke scenario’s schetsen.

ALFEN vanaf 2020 op dagbasis (semi-log schaal)

ALFEN koers 17-02-2021

Vandaag zakt het aandeel van de energiespecialist Alfen N.V. (€ 73,50) weg naar aanleiding van berichten omtrent een tijdelijke groeivertraging. De koersgrafiek liep al op dit negatieve nieuws vooruit. De grafiek toont in de afgelopen dagen al verkoopdruk na de trendbreuk onder de stijgende steunlijn afkomstig van de maartbodem vorig jaar. De twee lager gelegen toppen rond € 87 onder de top van begin januari (= € 94,70) duidden al op gebrek aan koopinteresse en/of haast om de koerswinst te verzilveren. Rond € 66 lijkt er genoeg afwaardering voor een speculatief herstel naar € 77 tot ca. € 87. De periode van ‘houden’ is voorbij. Laadt u zich maar op voor een periode van ‘actieve trading’.

CAMECO Corp. (CCJ) op maandbasis vanaf 2001

CAMECO koers 17-02-2021

Cameco Corporation (CCJ) is wellicht de meest bekende beursgenoteerde uraniumonderneming ter wereld. De koersontwikkeling raakte sinds de top in 2007 echter in onmin en verloor uiteindelijk ca. 90% van haar beurswaarde, gemeten van top naar bodem. Deze maand krijgen aandeelhouders in technische zin positieve energie. Een uitbraak uit een enorme dalende wigformatie suggereert een langdurig terugkerend vertrouwen. De koerstoppen van afgelopen jaren worden nu overtuigend gepasseerd. Verkoopdruk is er dus niet meer. Boven € 17 ontstaat er ruimte naar € 25.

AEX-index op uurbasis

AEX koers 17-02-2021

De AEX-index heeft vanaf de correctiebodem in de laatste week van januari rond 635 een forse sprint getrokken naar bijna 690. Een stijging van ruim 8,6% in ca. 15 handelsdagen getuigt van veel optimisme. De afstand naar de top uit het beursjaar 2000 rond de 700-puntengrens bedraagt bij een actuele indexstand rond 685 ruim twee procent. Deze berekening komt op een moment waarop financiële media berichten over een nog nooit geziene hoge aandelenwaardering in Wall Street volgens de ‘Buffett barometer’. Deze barometer zou geen ‘market timing’-instrument zijn, maar in het zicht van de historische top in de AEX-index neemt de emotionele weerstand om te kopen toe.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×