De Belgische beursbarometer stijgt naar nieuwe hoogtepunten dit jaar. Welke aandelen zijn geliefd?

ARGENX op weekbasis vanaf 2020

ARGENX op weekbasis vanaf 2020

De Belgische BEL 20 index kwam deze week positief in het nieuws dankzij het bereiken van nieuwe hoogtepunten dit jaar (slotkoers 4 november 2021: 4.402,32). De correctiefase in de afgelopen weken blijkt opgevangen rondom de piekniveaus op basis van wekelijkse slotkoersen in de afgelopen jaren. De top uit 2007 bij 4.759,01 zou een volgende bestemming zijn. Het Belgische Argen-X lijkt een nieuwe opwaartse impuls te krijgen geholpen door de stijgende steunlijn getrokken langs de bodems van maart 2020 en juni dit jaar. Deze trendlijn is in de afgelopen maand succesvol getest en bij de opmaak van deze blog koerst de beurskoers naar de bovenkant van de koersbewegingen deze week.

C.F.E. op weekbasis vanaf november 2016

C.F.E. op weekbasis vanaf november 2016

De beursstemming in de Belgische BEL 20 is positief, dus lijkt het zinvol om deze week te kijken welke aandelen bovengemiddeld sterk presteren. De beurskoers van CFE Group heeft dit jaar veel last gehad van een worsteling tussen de optimisten en de pessimisten. Het resultaat blijkt een symmetrische driehoek in de koersontwikkeling, waarbij een meerjarige dalende weerstandslijn een opmars in de weg stond. Deze weerstandslijn wordt deze week met een koersstijging van ca. 10% gepasseerd, waardoor de lange termijn vooruitzichten in technische zin aanzienlijk verbeteren. Ook zijn de koerstoppen op weekbasis dit jaar nu gepasseerd. Het aanbod is dus overwonnen, waardoor een stijging naar ca. € 104 de denkrichting voedt. Daarboven kan het dak eraf.

KBC Groep op weekbasis vanaf november 2017 + relatieve sterkte t.o.v. BEL-20 index

KBC Groep op weekbasis vanaf november 2017 + relatieve sterkte t.o.v. BEL-20 index

De opwaartse uitbraak uit de symmetrische driehoek in maart dit jaar in het aandeel KBC Groep geldt als sprekend voorbeeld uit het hoofdstuk ‘continuatieformaties’ in de technische analyse vakliteratuur. Vooral wanneer deze consolidatiefase door een sterke stijging vooraf is gegaan, mag op een opwaarts vervolg worden gerekend (hetgeen geschiedde). Sinds juni dit jaar is sprake van een fase van outperformance tegenover de koersprestaties van de BEL 20 Index (zie roze relatieve sterktelijn). De koerstop uit 2018 wordt nu overtuigend gepasseerd en wanneer de RS-lijn dat ook doet dan wordt de fase van outperformance in het aandeel KBC Groep herbevestigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart