Aandeel Walt Disney

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Walt Disney? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

Walt Disney Company
ISIN: US2546871060
Tickercode: DIS | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Walt Disney kopen De beste aandelen
 • 1 D
 • 1 W
 • 1 M
 • 6 M
 • YTD
 • 1 J
 • 5 J
 • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Walt Disney

Het aandeel Disney stond jarenlang bekend om zijn robuustheid. The Walt Disney Company betaalde een mooi dividend en liet ook mooie groeicijfers zien. Door de coronacrisis lijkt het sprookje nu uit elkaar te spatten. De operationele winst daalde in Q1 met 91% en de mediaconglomeraat verlaagt het dividend. In dit artikel bespreek ik het bedrijfsmodel van Disney en bekijken we of het aandeel koopwaardig is.

 

Aandeel disney: Mickey Mouse

Kwartaalcijfers aandeel Disney Q1 – 2020

Op 5 mei nabeurs heeft Disney de resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 21% tot $ 18,8 miljard. De omzet in het Media segment steeg met 28% tot $ 7,2 miljard en ook Studio Entertainment met $ 5,5 miljard (+18%) en Direct-To-Consumer met $ 4,1 miljard (+260%) deden het uitstekend. De omzetstijging was met name te danken aan Disney+, maar ook door de overname van Hulu. De omzet van deze streamingdienst wordt vanaf dit jaar ook meegenomen in de resultaten.

De omzet lijkt dus goed, maar de winst kelderde. De pijn zat hem voornamelijk in de omzetdaling van de themaparken. De omzet van de parken daalde met 10%, en de operationele winst kelderde hier zelfs met 58% tot $ 639 miljoen. Ook de divisie Studio Entertainment zag de winst met 8% tot $ 466 miljoen dalen. De hoge kosten voor marketing en de consolidatie van Hulu zorgden er ook nog eens voor dat de divisie Direct-to-Consumer & International een verlies boekte van $ 812 miljoen, terwijl de omzet dus op $ 4,1 miljard lag.

De totale operationele winst kelderde met liefst 91%(!) tot slechts $ 475 miljoen. De vrije kasstroom daalde met 30% tot $ 1,9 miljard. De resultaten vielen in eerste instantie niet in de smaak bij beleggers, waardoor het aandeel in de na-beurs handel circa 2% verloor. Vlak na de opening steeg  het aandeel Disney opvallend genoeg met 2,60%. Het aandeel is de afgelopen maanden overigens al hard gedaald, dus mogelijk denken beleggers dat het ergste achter de rug is. Zo zal Disneyland in China op 11 mei alweer open gaan. Er zullen veel minder bezoekers worden toegelaten dan voorheen: geen 80.000 per dag, maar slechts 30% daarvan.

Impact coronavirus op Disney

Het bedrijf schrijft in haar kwartaalpresentatie dat de impact van COVID-19 enorm is. Voornamelijk de parken worden hard geraakt, maar ook elders wordt omzet misgelopen. Zo zijn alle winkels gesloten, cruiseschepen liggen stil, en rondleidingen worden eveneens niet meer gegeven. Bovendien zijn vele films uitgesteld en lopen de advertentie-inkomsten terug bij diverse mediakanalen. Het ESPN kanaal dat voornamelijk om sportwedstrijden draait, heeft het momenteel ook zwaar.

Aan de andere kant profiteert Disney ook van de coronacrisis, nu veel mensen gedwongen thuiszitten. Het aantal abonnees voor Disney+ schiet de lucht in. Eind maart waren er wereldwijd 33,5 miljoen betalende abonnees en inmiddels zijn dat er al 54,5 miljoen. Hoeveel van deze abonnees nog gebruikmaken van acties is niet bekend. Disney kampte bovendien met hogere marketingkosten voor de uitrol van Disney+.

Dividend aandeel Disney: een opmerkelijk besluit

Veel beleggers hebben het aandeel Disney in de portefeuille vanwege het aantrekkelijke dividend in combinatie met een stabiele, maar hoge groei. Disney heeft echter besloten het dividend van $ 0,88 van het eerste halfjaar over te slaan. Daarmee houdt het $ 1,6 miljard in kas, die anders uitgekeerd zou zijn. Hiermee wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd, want alle kosten van de parken lopen bijvoorbeeld wel gewoon door. Indien de situatie verbetert, zal het concern mogelijk wel $ 0,88 aan dividend uitbetalen in de 2e helft van het jaar.

Geschiedenis van aandeel Disney

The Disney Brothers Studio werd in 1923 opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney. Even later werd de naam veranderd in Walt Disney Productions, aangezien de broers zich voornamelijk bezighielden met het maken van (animatie)films. Disney werd populair door animatiefilms als Lion King, Sneeuwwitje, De kleine Zeemeermin, Pinokkio en Bambi. Veel van deze verhalen werden in de jaren 30 al verfilmd. Vervolgens besloot Disney deze films eens in de zoveel tijd te vernieuwen naar de nieuwste tijdsgeest. Meer recentelijk scoorde Disney ook hits met Frozen, Nemo en de nieuwste verfilmingen van The Lion King en Belle & het Beest.

Sinds 1986 heet het bedrijf The Walt Disney Company. Die naam moest het bedrijf een neutraler beeld geven. Disney is in de afgelopen 100 jaar namelijk uitgegroeid tot een mediaconglomeraat met een beurswaarde van $ 182 miljard. Sinds 2 januari 1962 is het aandeel Disney genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het maakt onderdeel uit van de Dow Jones index & de S&P 500-index. Het aandeel Disney is te vinden onder de ticker: DIS

Aandeel Disney: marvel
Marvel Studios

In 2009 werd Marvel Studios Entertainment voor $4 miljard overgenomen door Walt Disney Company. Hierdoor kreeg Disney een van de meest succesvolle stripheldenstudio’s in handen. Vanuit deze studio’s komen films als Spider-Man, Iron Man, Hulk en Deadpool. Een aantal van deze films hebben extreem veel geld in het laatje van Disney gebracht. Vorig jaar nog brachten ze de film Avengers: Endgame uit, dat de meest winstgevende film ooit gemaakt werd. De film bracht ruim $ 900 miljoen aan pure winst binnen. Disney blijft voorlopig 3 Marvel films per jaar uitbrengen.

Wat doet The Walt Disney Company?

Het aandeel Disney is populair onder beleggers bij LYNX. De toegenomen populariteit heeft ongetwijfeld te maken met streamingdienst Disney +. Met deze dienst wil het bedrijf de concurrentie aangaan met andere streamingdiensten als Netflix. Het bedrijf maakt alle Disney films en series exclusief voor haar eigen platform.

De huidige coronacrisis zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op het aantal abonnees van streamingdienst Disney+. Maar aan de andere kant heeft het bedrijf noodgedwongen al haar attractieparken moeten sluiten. Circa 35% van de omzet kwam in 2019 uit deze bekende themaparken. Het sluiten van de parken heeft dus een enorme impact op de resultaten die niet eenvoudig dan wel onmogelijk goed kunnen worden gemaakt door de andere divisies van Disney.  Hieronder bespreken we in het kort de activiteiten van The Walt Disney Company.

Media Networks  (34% van de omzet)

Dit bedrijfsonderdeel draait, zoals de naam al doet vermoeden, om de media-kanalen. In 1996 kreeg Disney de American Broadcasting Company in handen. Het is één van de drie grootste televisienetwerken uit de Verenigde Staten en staat bekend om het beroemde ABC Circles-logo. Disney werd daarmee als één van de eerste filmstudio’s actief op het gebied van distributie via bioscopen, kabel TV, radio- en TV-stations en telefoon. Via ABC bezit Disney tien regionale televisiezenders en eenenzeventig regionale radiostations. Op TV zijn ze bijvoorbeeld actief met de Disney Channel, sportkanaal ESPN & ABC Family. Op ESPN zendt het bedrijf sportgerelateerde programma’s 24 uur per dag uit. Het netwerk is voor 80% in handen van The Walt Disney Company en de resterende 20% is in bezit van Hearst Corporation. Het bedrijf verdient zijn geld hier voornamelijk met advertenties.

Bij elkaar bracht dit onderdeel in 2019 ruim $ 24,8 miljard omzet op. Goed voor 34% van de totale omzet en met een omzetstijging van 13% YoY nog altijd één van de belangrijkste onderdelen voor het bedrijf. 

Parks, Experiences and Products (35% van de omzet)

De meeste van ons maakten als kind kennis met Disney via de eerder besproken animatiefilms. Maar ongetwijfeld bent u ook wel eens in één van de themaparken van het bedrijf geweest. De Europeanen moeten het doen met Disneyland Parijs. In de VS zijn er twee parken; Californië & Florida. Verder zijn er nog 3 parken in Azië; Tokio, Hongkong en China. In Florida bevindt zich de zogeheten Walt Disney World. Dit is een van de uitgebreidere parken en heeft een oppervlakte van 110.309.212 m2. In deze regio bevinden zich meerdere verschillende soorten parken. Magic Kingdom, Epcot en Disney’s Hollywood Studios. Maar ook zijn hier enkele waterattractieparken te vinden zoals Typhoon Lagoon & Disney Blizzard Beach.

Vanwege de huidige coronacrisis zijn veel parken geheel of gedeeltelijk gesloten geweest in het eerste kwartaal van 2020. Het mislopen van de inkomsten hier heeft een aanzienlijk negatieve invloed op de resultaten van dit jaar. In 2019 werd een omzet van $ 26,2 miljard behaald, een groei van 6% YoY. Met een omzet van 35% erg belangrijk voor de continuïteit van het bedrijf. 

Disney parken - aandeel Disney

Studio Entertainment (17% van de omzet)

Studio Entertainment, ook wel bekend als Walt Disney Studios, is het bedrijfsonderdeel dat zich richt op het maken van films. Het bedrijfsonderdeel bevat de Buena Vista Motion Pictures Group, een groep van filmbedrijven, waaronder Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures en Hollywood Pictures. Eén van de succesvolste onderdelen van Studio Entertainment is Walt Disney Animation Studios, verantwoordelijk voor een groot aantal van de eerder benoemde klassieke en traditionele animatiefilms zoals Sneeuwwitje, Bambi en The Lion King.

In 2019 groeide deze divisie met 6% tot een omzet van $ 11,1 miljard. Goed voor 17% van de totale omzet van The Walt Disney Company.

Direct-to-Consumer & International (14% van de omzet)

Alle Disney-merchandising en Disney-licenties gaan via deze divisie. Deze divisie haalt geld binnen door middel van kinderboeken, stripverhalen, knuffels en ander speelgoed. Sinds kort valt onder deze divisie ook de nieuwe streamingdienst Disney+. Vanaf de start lijkt het platform een succes. Disney haalde al 33,5 miljoen betalende abonnees binnen. Deze brachten gemiddeld $ 5,63 per persoon in de kassa. Ook bij ESPN+ zit de groei er goed in. Het aantal abonnees groeide daar met 24% tot 28,8 miljoen. De gemiddelde opbrengst van deze klanten daalde hier met 17%, omdat het bedrijf korting geeft op een combinatiebundel met Disney+ en ESPN+, dat in 2018 live ging.

Disney+ is pas net live en dat brengt uiteraard ook veel opstartkosten met zich mee. Terwijl de omzet in 2019 van deze divisie steeg met 173% tot ruim $ 9,3 miljard, steeg het operationele verlies van $ 738 miljoen tot $ 1,8 miljard. Deze divisie brengt momenteel 14% van de omzet in het laatje, maar is dus nog sterk groeiende. Deze divisie drukt voorlopig nog op het operationele resultaat van Disney.

Er waren ook nog veel kosten vanwege de overname van streamingdienst Hulu. De bedrijfsresultaten van Hulu zijn sinds maart 2019 opgenomen in het Direct-to-Consumer & International segment.

Omzetontwikkeling van het aandeel Disney

De omzetgroei van Disney is wisselvallig, maar per saldo zien we de afgelopen jaren een duidelijke groei. Disney verloor klanten en omzet in de media divisie, maar heeft daar met de juiste strategie ingegrepen. De vertaalslag naar online & betaalde vormen lijkt zijn vruchten af te werpen. In 2019 nam de omzet met 19% toe. In alle segmenten was er sprake van groei, maar vooral de abbonementsdiensten Disney+, ESPN+ en de overname van Hulu hebben de omzetcijfers van de mediaconglomeraat goed gedaan. Deze omzet levert vanwege de hoge opstartkosten echter nog geen schone winst op.

Voor 2020 verwachten analisten een omzetstijging van 8% tot ruim $ 75,1 miljard. Of deze ook gerealiseerd gaat worden nu de coronacrisis zorgt voor veel gesloten parken, is nog maar de vraag. In het eerste kwartaal steeg de omzet overigens wel, maar dat was met name te danken aan de snelle groei bij de Direct-to-Consumer divisie. Of Disney deze groei ook in de rest van het jaar kan doorzetten, is afwachten. Voorlopig kost dit onderdeel vooral veel geld vanwege de hoge marketingkosten.

Jaar Omzet YoY Growth %
2015  52,456,000 8%
2016  55,632,000 6%
2017  55,137,000 0%
2018  59,434,000 8%
2019  69,570,000 17%
2020 (e)  75,125,000 8%

Is het aandeel Disney koopwaardig?

Het bedrijf heeft momenteel op een koers van $ 100, een beurswaarde van $ 182 miljard. In 2019 werd er een winst van ruim $ 11 miljard behaald. Dat betekent dat u op de huidige koers circa 16 keer de winst van 2019 betaalt. De resultaten van het eerste kwartaal vielen echter fors tegen, waardoor de winst in 2020 mogelijk flink lager gaat uitvallen. Aanvankelijk werd gemikt op een winst van tussen de $ 10 en $ 11 miljard voor 2020. Nu er in het eerste kwartaal slechts $ 460 miljoen is verdient, zijn de verwachtingen voor de rest van het jaar niet mals.

Zeker in het tweede kwartaal zal Disney nog veel last ondervinden van de lockdown maatregelen. We gaan er even vanuit dat er in het tweede kwartaal geen winst wordt gemaakt en in de tweede helft van het jaar alles weer normaal gaat. Dan zal Disney in 2020 mogelijk een winst behalen van circa $ 3 miljard. Op een koers van $ 100 betekent dat een K/W van 30 en dat maakt de aandelen van Disney dan weer erg duur. U kunt hierbij natuurlijk denken dat deze winstdaling van tijdelijke aard is, gezien het coronavirus weer weggaat. Echter, zullen grote attractieparken mogelijk nog veel langer worstelen met aanpassingen. Zo zouden regels omtrent het aantal bezoekers in de parken de winst nog langere tijd onder druk kunnen zetten.

Technische analyse aandeel Disney

Het aandeel Disney heeft tussen 2011 en 2016 een indrukwekkende stijging laten zien. Tussen 2016 en 2019 kreeg het bedrijf te maken met meer concurrentie en lieten beleggers het aandeel even links liggen. De bekendmaking van Disney+ wekte opnieuw de interesse van beleggers en de koers schoot eerder dit jaar nog naar nieuwe all-time highs. De komst van het coronavirus heeft het aandeel echter een flinke klap gegeven.

De koers zakte terug naar de steunzone rond de $ 80 à $ 90, waar tussen 2014-2016 vaker bodems werden gevormd. Vanaf hier is een opleving gestart. Zolang deze steunzone intact blijft, oogt het technisch beeld van Disney gematigd positief. Er is echter niet sprake van een stijgende trend. Beleggers moeten rekening houden met meer verkoopdruk, indien de themaparken van Disney langer gesloten blijven. De steunzone kan dan wel interessant zijn voor koopjesjagers. Weerstanden zien we rond $ 115 (top 29 april) en in de zone rond de $ 125. Indien de koers hierboven weet te breken, kan een aanval op de all-time high boven de $ 150 worden ingezet.

Aandeel disney

Conclusie aandeel Disney

Disney ziet goed in dat streaming en andere online diensten de toekomst zijn. De vertaalslag naar online lijkt met Disney+ en ESPN+ goed van start te zijn gegaan. De vraag is in hoeverre de bestaande winstgevende business (normale televisie) hieronder zal leiden. Voorlopig wordt de winst ook uitzonderlijk hard gedrukt door de gesloten parken. Het coronavirus kan de resultaten voorlopig dus flink onder druk zetten, maar op lange termijn heeft Disney sterke kaarten in handen. Met Disney, ESPN, ABC & Marvel heeft The Disney Company sterke merken in bezit. De verschillende divisies waarin Disney actief is, maakt het bedrijf wellicht één van de sterkste mediaconglomeraten ter wereld.

Aandeel Disney kopen via LYNX?

U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Via het LYNX Handelsplatform kunt u ook het aandeel Disney kopen. Wereldwijd heeft u direct toegang tot 135 beurzen in 33 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel. Bekijk het aanbod:

In slechts 12 dagen tijd heeft de nieuwe Star Wars film 1 miljard dollar opgebracht. Nog nooit eerder wist een film zo snel een omzet van 1 miljard te bereiken. Disney kan blij zijn want in 2012 werd er 4 miljard dollar neergelegd voor Lucas Films, de voormalige eigenaar van alles omtrent Star Wars. Door deze mega-omzet hoor ik veel beleggers zeggen dat dit een goed moment is om het aandeel Walt Disney te kopen. Maar is dit het geval?

Het aandeel Walt Disney heeft erg goed gedaan de laatste jaren. Toch lijkt the force nog geen vat op het aandeel te hebben gekregen sinds de première van Star Wars. De koers van Disney wist tot 120 dollar te komen eind november, maar is daarna 12,5% teruggevallen.

Aandeel Walt Disney presteert de laatste jaren erg goed

Kassa Star Wars

Star Wars zal aardig wat geld voor Disney in het laatje brengen. De productiekosten van de nieuwe film worden geschat op ongeveer 200 miljoen dollar. Volgens Morgan Stanley ontvangt Disney 55-60% van de Amerikaanse bioscoopkaartenverkoop. Voor de internationale verkoop ligt dit percentage iets lager, namelijk op 40-45%. Disney maakte zaterdag de kaartverkopen bekend en is daarmee al uit de kosten.

 26-12-2015  Verenigde staten  Internationaal
 Kaartverkoop  440,4 miljoen dollar  449,9 miljoen dollar

In januari komt Star Wars ook in de Chinese bioscopen draaien. Dit is de tweede grootste bioscoopmarkt van de wereld en dat biedt nog veel upside voor de bioscoopomzet. Star Wars zou dus een gooi kunnen doen naar het omzetrecord van Avatar. Avatar wist in totaal een bioscoopomzet van 2,79 miljard dollar te generen.

Een groot deel van de Star Wars omzet gaat uit nevenactiviteiten komen. Zo wordt verwacht dat de verkoop van Star Wars merchandise op 5 miljard dollar gaat uitkomen voor de aankomende 12 maanden, waarvan weer een deel naar Disney gaat. Daarnaast worden in samenwerking met Electronic Arts nieuwe Star Wars videogames uitgebracht en zorgen nieuwe Star Wars attracties voor meer bezoekers naar de Disney parken. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Star Wars miljarden in het laatje gaat brengen voor Disney. Waarom profiteert het aandeel hier dan niet van?

Cijfers van Walt Disney

Een blik op de jaarrekening van Disney leert ons dat het grootste deel van de omzet en winst van Disney afkomstig is van Media Networks. Deze tak haalt 44% van de omzet en 53% van het bedrijfsresultaat binnen. De netwerktak bevat alle televisierechten die eigendom zijn van Disney. Dat gaat niet alleen om The Disney Channel, maar ook om ABC en het sportkanaal ESPN. Zie hieronder meer informatie over de omzetverdeling van Disney.

Star Wars gaat een flinke boost geven aan de omzet uit Disney Studio en aan de verkoop van Disney producten, samen op dit moment ongeveer goed voor 25% van de winst en de omzet. De impact op Media Networks zal vrijwel nihil zijn, laat dit nou de tak zijn waar analisten zich zorgen over maken.

Opkomst streamingdiensten

Met de opkomst van online streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime en Hulu staat het verdienmodel van kabelmaatschappijen onder druk. Men kan bij deze bedrijven voor minder dan 10 dollar per maand al een abonnement afsluiten, terwijl de gemiddelde Amerikaan in 2014 99 dollar per maand kwijt was aan zijn/haar kabelrekening. Dat deze streamingdiensten het niet slecht doen is overduidelijk te zien in deze grafiek van Netflix.

aandelenkoers van streamingdienst Netflix

Dit effect merkt Disney ook en dan vooral bij de cash cow van het bedrijf, namelijk ESPN. Volgens de analisten van SNL Kagan levert iedere ESPN abonnee $ 6,61 per maand op. De andere kabelkanalen van Disney leveren bij elkaar $ 1,39 per maand op. Dat zou betekenen dat ESPN verantwoordelijk is voor meer dan 80% van de inkomsten van de netwerktak van Disney.

Het aantal abonnees van ESPN was jarenlang stabiel, maar neemt de laatste jaren af zoals te zien in de bovenstaande grafiek (2015 is een schatting). De daling heeft meerdere redenen. De eerder genoemde online streamingdiensten, maar ook de toegenomen flexibiliteit in de kanaalkeuze onder kabelabonnees. Waar ESPN voorheen vaak standaard in het pakket zat, kan men nu ook zelf een zenderpakket samenstellen.

Ondanks de terugval in het aantal abonnees groeit de omzet en winst nog van de netwerktak van Disney. De omzet is het afgelopen jaar met 10% toegenomen en het resultaat met 6,5%. Desondanks maken beleggers zich zorgen over deze cash cow van Disney en dat drukt de koers.

Persoonlijk ben ik iets minder negatief over de toekomst van ESPN. Geen van de bestaande streamdiensten biedt op dit moment livesport aan, waar juist de focus van ESPN op ligt. Toch is het belangrijk dat Disney rekening houdt dat minder mensen een kabelabonnement zullen gaan afsluiten. Ik verwacht daarom dat Disney in de toekomst ESPN online gaan aanbieden, daar zijn op dit moment echter nog geen concrete stappen voor genomen.

Interessant instapmoment in het aandeel Walt Disney

Ik denk dat Disney nu een interessante koop is:

 • Star Wars levert nu al veel geld op
 • Film komt nog uit in China
 • Kabeltak doet het nog goed, ondanks zorgen
 • Interessant niveau in de grafiek

In de grafiek is steun zichtbaar rond de 104-105 dollar. Wanneer u de aandelen gaat kopen, zorg ervoor dat u een stoploss legt rond de 103 dollar. Mocht de stijging dan toch niet doorzetten dan is de schade beperkt. Rond de 113-114 ligt het eerste weerstandniveau, daarna ligt de weg open naar 118-120.

Steunlijnen in het aandeel Walt Disney

Disney gaat nog twee Star Wars film uitbrengen, dus dit zal ook de komende jaren nog vele miljarden gaan opleveren voor het bedrijf. Toch hangen het succes en de groei op lange termijn vooral af van de kabeltak. Loopt het aantal abonnees verder terug? Biedt Disney de zenders zelf online aan? Dit zullen belangrijke thema’s zijn voor het bedrijf voor het komende jaar.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Aandelen kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Meer informatie over het aandeel Walt Disney

Aandelen kopen

Walt Disney: Analyses & tipsWaarom in aandelen van Walt Disney beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Walt Disney. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Walt Disney kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Walt Disney

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Walt Disney : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Walt Disney: Bedrijfsinformatie Walt Disney Company

Walt Disney Company werd opgericht door Walt en Roy Disney in 1923. Het conglomeraat bestaat uit vier grote onderdelen. Walt Disney Studio Entertainment produceert films en muziek. Walt Disney Parks and Resorts staat in voor het beheer van de pretparken die het bedrijf exploiteert over de hele wereld. Media Networks staat in voor de ontwikkeling van televisie. Het laatste onderdeel van Walt Disney is Consumer Products & Interactive Media. Dit onderdeel beheert alle merchandising van Walt Disney. Het grootste deel van de omzet wordt gegenereerd in de Amerikaanse thuismarkt.

Address
WALT DISNEY COMPANY
South Buena Vista Street 500
91521 Burbank, California
USA

Phone
+1-818-560-1000

Email
disneyshareholder@broadridge.com

Internet
dpep.disney.com