Artikel laten voorlezen
Biotech bedrijven kunnen ofwel zeer weinig opleveren ofwel heeft u het gouden ei in uw portefeuille. Zo zijn er veel kleine biotech bedrijven die zijn uitgegroeid tot duizelingwekkende ondernemingen. Het aandeel Celyad kan één van de succesverhalen worden in de biotech sector. Het bedrijf Celyad boekt continu vooruitgang in de verschillende geneesmiddelen die ze ontwikkelen en uittesten.

 

Grote financiële ondernemingen zoals JP Morgan, Wells Fargo en Millennium Management hebben reeds belangen in het bedrijf maar wat maakt het aandeel Celyad zo aantrekkelijk voor niet alleen grote instituties maar ook voor kleine beleggers? We bespreken het hier in dit artikel.

De volgende onderwerpen zullen we in dit artikel bespreken:

 

Koers aandeel Celyad

Het aandeel Celyad is al een aantal jaren op de beurs genoteerd. Sinds hun IPO heeft het aandeel Celyad veel schommelingen gekend, zo zagen we zowel opwaartse als neerwaartse trends. Bij het bekijken van de grafiek zien we dat het aandeel Celyad toch al enkele jaren in een neerwaartse trend zit. Dat is echter geen groot reden tot paniek. Biotech bedrijven zoals Celyad kunnen met een succesvol geneesmiddel prijsstijgingen zien van adembenemende percentages. Het coronavirus heeft ook bij het aandeel Celyad sporen nagelaten. Het heeft echter niet lang geduurd vooraleer we weer prijzen zagen voor het coronavirus, in het aandeel Celyad.

Koers aandeel Celyad - Koers Celyad

Aandeel Celyad: Wat doet het bedrijf?

Celyad, voorheen Cardio3 Biosciences, is een in België en New York gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van geneesmiddelen gespecialiseerd in CAR-T-celtherapie. De technologieën en geneesmiddelen van Celyad worden ontwikkeld voor de behandeling van ernstige ziekten. Zo ontwikkelt het bedrijf stamceltherapieën voor ziektes zoals kanker en hart- en vaatziekten. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van regeneratieve therapieën voor de behandeling van ziekten waarbij hartweefsel verloren gaat door chronische of acute letsels. Het product van Celyad, C-Cure, zorgt voor regeneratie van de eigen cellen van een patiënt om ze te laten uitgroeien tot nieuwe hartcellen en zo de hartspier te herstellen. Verder is Celyad ook betrokken in het domein van de immuno-oncologie, via haar dochtervennootschap OnCyte.

Nieuws over het aandeel Celyad

Hier vindt u het belangrijkste nieuws rond het aandeel Celyad.

1 Juni 2020: Celyad brengt een veelbelovend update uit over CYAD-101

Het geneesmiddel van Celyad, CYAD-101, vertoonde bemoedigende klinische activiteit. Twee patiënten bereikten een bevestigde gedeeltelijke reactie op de behandeling en negen patiënten bereikten een stabilisatie , wat leidde tot een 73 procent controle van de ziekte bij de patiënten. Dit is volgens vele experts een belangrijke stap voor het geneesmiddel van Celyad.

7 Mei 2020: Eerste Kwartaalresultaten

Het bedrijf sloot het eerste kwartaal van 2020 af met een kas van € 33,8 miljoen. De kosten over het eerste kwartaal van 2020 bedroeg € 5,5 miljoen, wat in lijn lag met de verwachtingen van Celyad. Celyad bevestigde hun eerdere verwachting dat hun kas voldoende zou moeten zijn om de bedrijfskosten en kapitaalvereisten te financieren, gebaseerd op de huidige omvang van de activiteiten, tot en met de eerste helft van 2021.

6 mei 2020: Celyad benoemt nieuwe leden tot raad van bestuur

Celyad heeft de ervaren leidinggevenden uit de sector, Dr. Maria Koehler en Dominic Piscitelli, benoemd tot onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur. Dr. Maria Koehler heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de oncologie. Zij is momenteel ook werkzaam als Chief Medical Officer bij Repare Therapeutics. Dominic Piscitelli brengt meer dan 20 jaar ervaring in de industrie mee, met inbegrip van schuld- en aandelenfinancieringen, licentiëring transacties, overnames, marketing partnerschappen en commerciële productlanceringen.

24 Maart 2020: Jaarresultaten voor Celyad

Op 31 december 2019 had Celyad een kas van ongeveer €39,3 miljoen. Het bedrijf verwacht dat de bestaande kas, op basis van de huidige omvang van de activiteiten, voldoende zal zijn om de bedrijfskosten en kapitaaluitgaven in de eerste helft van 2021 te financieren.

De onderzoeks- en ontwikkelingskosten bedroegen €25,2 miljoen voor het jaar eindigend op 31 december 2019, vergeleken met €23,6 miljoen voor het jaar eindigend op 31 december 2018. De stijging van € 1,6 miljoen was volgens Celyad voornamelijk het gevolg van uitgaven in verband met de preklinische productkandidaten van Celyad en hun nieuwe investeringen in procesontwikkeling en automatisering van hun productieprocessen.

Financiële resultaten Celyad

Financiele Resultaten Celyad - aandeel Celyad

De uitgaven voor 2019 is een nettobedrag van €10,4 miljoen, vergeleken met een nettobedrag van €15,8 miljoen voor 2018. De kasuitstroom als gevolg van de operationele activiteiten bedroeg €28,2 miljoen voor 2019, in vergelijking met €27,2 miljoen voor 2018.

Deze stijging van €1,0 miljoen in kasuitstroom is volgens Celyad voornamelijk te wijten aan hogere uitgaven voor de R&D-kosten van Celyad, die de pre-klinische en ontwikkelings-/schaalvergrotingsinvesteringen van het bedrijf omvatten, ter voorbereiding van de volgende verwachte klinische fasen van de producten van Celyad. De stijging weerspiegelt ook de groei van de activiteiten van Celyad, voornamelijk voor de preklinische activiteiten.

De kasstroom uit investeringsactiviteiten vertegenwoordigde een instroom van €9,0 miljoen voor 2019, een stijging van €7,4 miljoen ten opzichte van 2018, grotendeels door de opbrengst van kortetermijninvesteringen (€9,2 miljoen), en gedeeltelijk gecompenseerd door de overname van het platform van Horizon Discovery, dat in december 2018 voor $1,0 miljoen werd aangekocht.

Balans

Balans Celyad - aandeel Celyad

Balans Celyad - aandeel Celyad

Aandeel Celyad: Technische Analyse

Lange termijn

Op de week-grafiek van het aandeel Celyad is te zien hoe een 4-jaar lange neerwaartse trendlijn doorbroken werd met een grote candlestick. Dit signaleert vaak een trendverandering in de wereld van technische analyse. We bevinden ons echter in onzekere tijden als we kijken naar de beurs. Het zou wel eens kunnen dat het aandeel een correctie ondervindt vooraleer het een nieuwe prijsstijging begint. Als het aandeel Celyad boven de neerwaartse trendlijn weet te blijven, is er een potentieel korte termijn prijsdoel van 14 euro per aandeel. Dit komt overeen met de 7-jaar lange weerstandszone die te zien is op de grafiek. Die zone werkte als een steunzone voor een lange tijd maar werd uiteindelijk gebroken, zo een gebroken steunzone verandert heel vaak in een weerstandszone.

Aandeel Celyad Technische Analyse lange termijn

Korte termijn

Op de dag-grafiek van het aandeel Celyad zien we dat de prijs al een aantal weken in een opwaarts prjiskanaal handelt. Het aandeel Celyad bevindt zich nu rond een belangrijke weerstandszone die de prijs van het aandeel naar beneden zou kunnen duwen. We hebben echter al vermeld in de technische analyse op lange termijn dat het aandeel Celyad een potentiele correctie zou kunnen ondervinden vooraleer het een nieuwe opwaartse trend begint en de dag grafiek zou dit kunnen bevestigen. We zien duidelijk hoe prijs plots stopt rond de weerstandszone, dit signaleert vaak dat er minder vraag is naar het aandeel.

Aandeel Celyad Technische Analyse korte termijn

Vooruitzichten aandeel Celyad

Met nog veel onzekerheid in de beurzen is het moeilijk om een goede conclusie te trekken. Biotech bedrijven zijn risicovolle beleggingen en in tijden van spanning op de beurzen is het vaak een goed idee om in veilige havens te beleggen. Het is echter duidelijk te zien dat het aandeel Celyad snel terrein aan het winnen is. De progressie in hun geneesmiddelen is voor de meeste beleggers de grote katalysator voor het kopen van het aandeel Celyad. Op vlak van technische analyse zien we hoe de breuk van de neerwaartse trendlijn een nieuwe opwaartse trend zou kunnen signaleren. Het aandeel Celyad zou de beurs wel eens kunnen verrassen met een plotse prijsstijging.

Aandeel Celyad kopen of verkopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, ook het aandeel Celyad. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Beleggen in aandelen

 

 

Redactionele bronvermelding: Pavel Kapysh / Shutterstock.com

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart