Het aandeel Delta Lloyd heeft een beroerde tijd achter de rug. Januari vorig jaar koerste het aandeel nog rond de € 20. Nu, een claimemissie verder, is nog bar weinig over van deze koers. Het aandeel Delta Lloyd koerst momenteel tussen de € 4 en € 5. Na de geslaagde emissie is het mijns inziens tijd om weer omhoog te kijken.

Grafiek van het aandeel Delta Lloyd

Het management van Delta Lloyd vergroot de problemen

In bovenstaande grafiek is de crash van het aandeel Delta Lloyd in het afgelopen jaar goed terug te zien. Nadat bekend werd dat Delta Lloyd problemen had om te voldoen aan de solvabiliteitseisen, werd het aandeel massaal gedumpt. Door de slechte en veel te late communicatie van het management werden de problemen alsmaar groter.

In mijn ogen heeft de top van Delta Lloyd hier gefaald. Het was al vrij snel duidelijk dat het bedrijf geld moest ophalen, toch verzuimde de verzekeraar lange tijd om hier duidelijkheid over te verschaffen. De koers van het aandeel Delta Lloyd bleef echter de weg naar beneden volgen. Nadat de koers meer dan gehalveerd was, kwam dan eindelijk de aankondiging van de emissie.

Door de lage koers van het aandeel moeten logischerwijs een stuk meer aandelen worden uitgegeven om hetzelfde kapitaal op te halen. Hierdoor is de verwatering voor bestaande beleggers een stuk groter. Mijns inziens had Delta Lloyd de emissie veel eerder moeten aankondigen, hiermee had kunnen worden voorkomen dat de koers zelfs onder de € 4 is gekomen. De tijd kan niet meer terug worden gedraaid, de emissie is inmiddels wel succesvol afgerond.

Fubon steun emissie Delta Lloyd

Fubon international - Het aandeel Delta Lloyd kopen - tijd om weer omhoog te kijkenDelta Lloyd kreeg op het nippertje genoeg steun van aandeelhouders om de emissie uit te voeren. Op het laatste moment veranderde Fubon van gedachte, dat eerder nog duidelijk maakte de emissie proberen te laten blokkeren door de rechter.

Net voor de stemming maakte het Taiwanese bedrijf bekend de emissie te steunen en haar belang op peil te houden. Hierbij werd zelfs aangegeven dat zij mogelijk bereid zijn het belang te vergroten. Dit zorgt wat mij betreft voor een bodem onder het aandeel. KBC stelde dat dit op termijn zelfs kan leiden tot een volledige overname. Zover komt het wat mij betreft voorlopig nog niet.

Management Delta Lloyd koopt aandelen

Begin april volgt nog meer goed nieuws. De top van Delta Lloyd slaat zelf aandelen in. Dit is uiteraard een positief teken en straalt vertrouwen naar beleggers uit. Het management kreeg eerder nog felle kritiek te verduren dat zij zelf geen aandelen in bezit hadden. Na de aankoop van ruim 50.000 aandelen heeft ook de top van Delta Lloyd nu baat bij een stijgende aandelenkoers.

Geruchten over verlagen van de rekenrente

Dan nog de laatste geruchten die boven de markt hangen. Deze week meldde de website insuranceerm.com dat de Europese toezichthouder de rekenrente wellicht met 50 basispunten gaat verlagen tot 3,7%. Dit is minder dan de 100 basispunten die over het algemeen door analisten wordt verwacht.

Deze rekenrente is van grote invloed op de solvabiliteit van Delta Lloyd. Omdat verzekeraars langlopende verplichtingen hebben, moeten bij een lagere rekenrente grotere voorzieningen worden aangehouden. Mocht deze rekenrente dus minder worden verlaagd dan verwacht, dan heeft dit positieve gevolgen voor Delta Lloyd, wat de koers een verdere duw omhoog kan geven.

Optiestrategie Delta Lloyd

Zoals eerder gezegd ben ik voor de komende tijd positief over het aandeel Delta Lloyd. Mede door de geslaagde emissie en de overige redenen die ik hierbij heb gegeven, denk ik dat het aandeel nog genoeg ruimte heeft om te herstellen. Zelf heb ik twee weken terug positie ingenomen door call opties te kopen. Voorlopig houd ik deze positie aan, waarbij een koers van € 6 mijns inziens zeker tot de mogelijkheden behoort.

Bent u ook overtuigd dat het ergste achter de rug is voor het aandeel Delta Lloyd? 18 mei maakt het bedrijf haar cijfers over het eerste kwartaal bekend. Dit is een belangrijke dag voor beleggers in dit aandeel, het is zaak dat niet nog meer lijken uit de kast komen. Voor die tijd kunt u uiteraard al positie innemen om in te spelen op een koersstijging van het aandeel. Hier kunt u een artikel over een optieconstructie voor een koersstijging van Delta Lloyd lezen.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Aandelen kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.