Artikel laten voorlezen

De Amerikaanse beurzen bleven gisteren dichtbij huis, maar wisten uiteindelijk kleine winsten te realiseren. Daarbij eindigde de S&P 500 index met een winst van 0,4% op 4.337 punten en de Nasdaq sloot 0,45% hoger op 13.271 punten. Alle drie de indices maakten een einde aan hun vierdaagse verliesreeks. Aandelen van PayPal (+1,69%), Amazon (+1,67%) en NVIDIA (+1,47%) behoorden tot de grote winnaars onder de tech-aandelen. Maar ook de healthcare- en oliesector deden goede zaken.

Desondanks liggen aandelen op koers om september lager te eindigen, een maand die al bekend staat als historisch zwak voor aandelen. Beleggers maken zich vooral zorgen over het feit dat de rente voor langere tijd hoger zal blijven. Zo voorspelde de Fed in zijn laatste dot plot minder renteverlagingen voor in 2024 dan eerst.

Op het gebied van economische cijfers zullen beleggers vandaag kijken naar de Amerikaanse bouwvergunningen voor augustus en de verkoop van nieuwe huizen in de afgelopen maand. Het rapport van de Conference Board over het consumentenvertrouwen in september verschijnt ook om 16:00 uur.

Beleggers zullen ook de vooruitgang in Washington nauwlettend volgen, nu wetgevers hopen een shutdown van de overheid af te wenden. Een eventuele shutdown zal al op 1 oktober kunnen plaatsvinden als het Congres het niet eens wordt over nieuwe overheidsuitgaven.

Azië volledig rood & Europa opent lager

Het kleine herstel in de Verenigde Staten is niet voldoende om het sentiment te keren. De futures op Wall Street staan alweer 0,4% lager en in het Oosten zijn alle beurzen in rode cijfers gesloten. Daarbij sloot de Hang Seng index ruim 1% lager en ook de Japanse Nikkei 225 index eindigt bijna 1% in het rood.

In Europa gaan de beurzen eveneens een lagere opening tegemoet, waarbij de AEX voorbeurs 0,5% lager staat op 722,8 punten. De Europese markten sloten maandag ook al lager, waarbij bijna alle sectoren verliezen noteerden. De rente op 10-jaars Duitse obligaties zal dinsdag nauwlettend in de gaten worden gehouden, nadat deze maandag het hoogste punt sinds 2011 bereikte.

Beleggers kijken verder vooruit naar de inflatiecijfers die deze week worden gepubliceerd en die vermoedelijk van invloed zullen zijn op de volgende stap van de Europese Centrale Bank.

Beursagenda

Dinsdag 26 septemberVS – Bouwvergunningen
VS – S&P/CS HPI Samengesteld
VS – CB Consumentenvertrouwen
VS – Nieuwe huizenverkopen
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
14:00
15:00
16:00
16:00
19:30
Woensdag 27 septemberVS – Kern duurzame goederenbestellingen
VS – Ruwe olievoorraden
14:30
16:30
Donderdag 28 septemberEUR – ECB maandrapport
DE – Inflatie (CPI)
VS – BBP
VS – Jobless claims
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
10:00
14:00
14:30
14:30
22:00
Vrijdag 29 septemberCNY – Midherfst festival
CNY – Caixin Industriële Productie PMI
DE – Detailhandelsverkopen
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Kern PCE prijsindex
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michigan inflatieverwachtingen 5j
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – ECB-president Lagarde spreekt
gesloten
03:45
08:00
11:00
14:30
15:45
16:00
16:00
16:00
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.