Artikel laten voorlezen

Vandaag markeert de start van een nieuwe beursweek, wat betekent dat we een nieuwe beursagenda voor ons hebben. Laten we ter voorbereiding even bekijken wat we deze week kunnen verwachten. In de VS worden vandaag de bouwvergunningen gepubliceerd. In vergelijking met vorige maand wordt een toename verwacht van 14.000 vergunningen. Voor de rest van de dag staan er geen macro-economische gegevens op de agenda die de beurs significant zouden kunnen beïnvloeden.

Morgen kijken we uit naar twee belangrijke gegevenspunten: de bestellingen van duurzame goederen en het consumentenvertrouwen volgens het CB. Dit laatste geeft een indicatie van hoe het gemiddelde gezin de economische situatie in de VS inschat. Mocht morgen blijken dat het gemiddelde gezin de economie zwak inschat, wat resulteert in weinig vertrouwen in de economie, dan kan dit het pad effenen voor een snellere renteverlaging. De verwachting is dat het consumentenvertrouwen ongewijzigd is gebleven ten opzichte van vorige maand.

Op woensdag wordt het BBP van het afgelopen kwartaal in de VS gepubliceerd. Een sterk cijfer zou de Fed de munitie kunnen geven om de rente langer hoog te houden. Er wordt een groei van 3,3% verwacht ten opzichte van het derde kwartaal van 2023.

Donderdag staat de PCE-prijsindex en de jobless claims op het programma. Gezien de laatste inflatiecijfers weer enigszins stijgen, kan de PCE-prijsindex een aanzienlijke invloed hebben op de beursvolatiliteit. Een hoger dan verwachte PCE-prijsindex zou meer onzekerheid betekenen over de inflatieverwachtingen en daarmee over toekomstige renteverlagingen door de Fed.

De beursweek sluit vrijdag af met de productie-PMI, ISM-PMI en twee toespraken van Fed-functionarissen Bostic en Daly.

Op dit moment lijkt de markt ervan overtuigd dat de rente tijdens het volgende rentebesluit op 20 maart niet zal worden verlaagd. De genoemde macro-economische data zal dus sterk moeten verrassen om hier verandering in te brengen.

https://www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html

Op bedrijfsniveau worden deze week de boeken geopend bij o.a. Workday, Li Auto, Lowe’s Companies en Salesforce.

Blik op Azië en Europa

Vandaag lijkt de opwaartse trend van de Japanse Nikkei 225 zich voort te zetten, met een stijging van 0,32% voor de dag. In China echter nemen de aandelen gemiddeld een stap terug; de Shanghai Composite daalt met 0,20%, en de Hang Seng index verliest ongeveer 0,30%.

In Azië trekt Xiaomi veel aandacht. De populaire smartphonefabrikant, nu ook actief in de automobielsector, introduceerde in december de elektrische auto Xiaomi SU7, alhoewel de prijs nog niet bekend is gemaakt. Volgens recente berichten zal Xiaomi dezelfde strategie volgen als Apple door een ecosysteem te creëren dat klanten aan het merk bindt. De elektrische wagen zal gekoppeld kunnen worden aan de Xiaomi-smartphone en beschikt over diverse domotica-functies.

Deze week richten we onze aandacht op de Aziatische macro-economische agenda, specifiek op de Chinese productie-PMI die vrijdagnacht wordt gepubliceerd.

In Europa staan de financiële resultaten van diverse bedrijven op de agenda, waaronder Anheuser-Busch InBev, GIMV, PostNL, ASM International, Ferrovial, Bouygues, Universal Music, Uniper, UCB, Ageas, Colruyt, Saint-Gobain, Argen-X, Veolia Environnement, Ackermans & van Haaren, Daimler Truck Holding, Aegon, en Bekaert. Op macro-economisch vlak kijken we uit naar het Duitse GfK consumentenklimaat op dinsdag, de Duitse detailhandelsverkopen en werkloosheidscijfers op donderdag, en de Europese inflatiecijfers op vrijdag.

Beursagenda

Maandag 26 februariVS – Bouwvergunningen
VS – Nieuwe huizenverkopen
16:00
16:00
Dinsdag 27 februariJPY – Kern CPI
DE – GfK consumentenklimaat
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – S&P/CS HPI Samengesteld
VS – CB Consumentenvertrouwen
00:30
08:00
14:30
15:00
15:00
Woensdag 28 februariVS – BBP
VS – Handelsbalans
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
VS – FOMC-lid Williams spreekt
14:30
14:30
14:30
18:00
18:45
Donderdag 29 februariJPY – Industriële Productie
DE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
VS – Jobless claims
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCE prijsindex
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Voorlopige huisverkopen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
00:50
09:55
09:55
14:30
14:30
14:30
15:45
16:00
19:15
Vrijdag 1 maartCNY – Productie PMI
DE – Productie PMI
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – Productie PMI
VS – ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michigan 5-jaars inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
02:30
09:55
10:00
11:00
15:45
16:00
16:00
16:00
16:30

Gebruikte bronnen:

www.bloomberg.com/news/articles/2024-02-25/asia-stocks-eye-mixed-open-after-us-rally-stalls-markets-wrap?srnd=markets-vp

www.cnbc.com/2024/02/26/xiaomi-bets-on-new-ev-su7-targets-potential-20-million-premium-users.html

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.