Artikel laten voorlezen

Gisteren was een mooie dag voor de Amerikaanse beurzen. De S&P 500 sloot 0,76% hoger op 4.927 punten, waarbij een stijging zichtbaar was in vrijwel alle sectoren. Dankzij sterke prestaties van Nvidia (+2,35%), Tesla (+4,19% en Salesforce (+2,83%) deed de technologiebeurs het nog beter. De Nasdaq-100 steeg met 1,01% naar 17.596 punten.

De markt is in afwachting van het rentebesluit van de Fed op woensdagavond. Hoewel het vrijwel zeker is dat de rente onveranderd blijft, zijn beleggers toch benieuwd naar wat Jerome Powell te zeggen heeft over het toekomstige monetaire beleid. Verder zijn beleggers deze week druk met het analysen van kwartaalcijfers. Gisteravond trokken wat onbekendere aandelen de aandacht. Zo stegen Sanmina en Woodward met respectievelijk 15% en 5% beter dan verwachte resultaten.

Belangrijker is uiteraard hoe Big Tech het ervan af brengt. De prestaties van Microsoft en Alphabet, die vanavond om 22:00 uur bekend worden gemaakt, zullen cruciaal zijn in het bepalen van de toon voor de rest van de week. Hun kwartaalcijfers zullen inzicht bieden in de prestaties van de technologiesector, die een belangrijke drijfveer is geweest voor koersstijgingen.

Ondertussen staan Amazon, Meta en Apple, ook onderdeel van de “Magnificent 7,” klaar om later deze week hun kwartaalcijfers te onthullen. Hun resultaten worden woensdag nabeurs verwacht en zullen vermoedelijk ook van invloed zijn op de algemene marktrichting, aangezien elk van deze bedrijven aanzienlijk gewichten hebben in de beursindices.

Los van de techsector staan General Motors en UPS op het punt om vanmiddag hun resultaten te delen. Starbucks staat gepland om 22:00 uur. Beleggers zullen op dinsdag ook letten op economische gegevens over huisvesting, de arbeidsmarkt en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. D

Hang Seng index onderuit, Europa start hoger

De markten in Azië lieten dinsdag een gemengd beeld zien, waarbij de markten in Hongkong de verliezen in de regio aanvoerden omdat beleggers zich zorgen maken over de gevolgen van het bevel tot liquidatie van Evergrande. Op maandag werd de handel in het aandeel van de in opspraak geraakte projectontwikkelaar stilgelegd, nadat ze met meer dan 20% waren gekelderd. Een rechtbank in Hong Kong besliste om het bedrijf, dat ooit werd beschouwd als een van China’s grootste vastgoedbedrijven, te liquideren.

in Japan kon de Nikkei 225 index een klein plusje van 0,1% bijschrijven. Beleggers verwerkten cijfers over de werkloosheid in Japan. Deze zou in de laatste maand van 2023 zijn gedaald naar 2,4%, in oktober was dit nog 2,5%. Uit een andere meting bleek dat de verhouding tussen het aantal banen en het aantal sollicitanten in december 1,27 bedroeg, een niveau dat sinds juni 2022 niet meer was voorgekomen.

De Europese markten stevenen dinsdag af op een hogere opening, waarbij beleggers letten op voorlopige cijfers over het bruto binnenlands product voor het vierde kwartaal, die door de eurozone zullen worden gepubliceerd.

Justin Blekemolen bij BNR Beurs

Op maandagavond was Justin Blekemolen van LYNX te gast bij het programma BNR Beurs. Daarbij werd het aandeel Philips besproken en ging het over de liquidatie van vastgoedreus Evergrande. Via Spotify is de uitzending terug te luisteren.

Beursagenda

Dinsdag 30 januariDE – BBP
EUR – BBP
VS – CB Consumentenvertrouen
VS – JOLT’s vacature
VS – Alphabet Q4-cijfers
VS – Microsoft Q4-cijfers
VS – Starbucks Q4-cijfers
10:00
11:00
16:00
16:00
22:00
22:00
22:00
Woensdag 31 februariCNY – Productie PMI
NL – ING Q4-cijfers
NL – Shell Q4-cijfers
DE – Inflatie (CPI)
VS – Jobless claims
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Fed rentebesluit
VS – Fed persconferentie
VS – Amazon Q4-cijfers
VS – Meta Q4-cijfers
VS – Apple Q4-cijfers
02:30
08:00
08:00
14:00
14:15
16:30
20:00
20:30
22:00
22:00
22:00
Donderdag 1 februariVS – Jobless claims
VS – Productie PMI
14:30
15:45
Vrijdag 2 februariVS – Werkloosheidscijfer14:30

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.