ETF van de week

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Physical Gold ETF (VZLD)

Sinds april dit jaar was de trend van het gele edelmetaal in een berenfase en de interesse van de stieren in de zogenaamde veilige haven nam af. De correctie op de internationale aandelenmarkten van de laatste dagen betekende het einde van de neerwaartse beweging. Dus de laatste high van $ 1.220 per Troy Ounce kan met vlag en wimpel worden doorbroken. Goud bevindt zich dus opnieuw in een neutrale koopfase.

Grafiek Physical gold ETF - ETF van de Week

Uitleg: Op de middellange termijn moet op zijn minst een herstel plaatsvinden en we zien zeker kansen dat het recente koopsignaal in de komende weken doorzet. In de besproken ETF wordt het edelmetaal op eurobasis gekocht. Ook hier moet rekening worden gehouden met de valuta-component tussen de euro en de Amerikaanse dollar.

Setup: Op korte termijn is de ETF een beetje te steil en te snel gestegen, daarom geven we er de voorkeur aan in te stappen bij een terugval. Een koers in de range van € 100 moet nog de komende dagen haalbaar zijn en daarom stellen we hier onze limiet. Om een mogelijk vals signaal snel te kunnen opvangen, wordt de stop dan onder € 97 geplaatst.

Trading setup Physical gold ETF - ETF van de Week

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze trade volgen?

Volg trade in LYNX Basic

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart