Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

SPDR S&P US Financials Select Sector UCITS ETF (ZPDF)

Met de SPDR S&P US Financials ETF krijgen beleggers blootstelling aan de prestaties van Amerikaanse bedrijven die zich specifiek richten op financiële diensten. De dividendinkomsten van de ETF worden herbelegd. De grafiek van de ETF toont een volatiele zijwaartse beweging over de laatste 6 maanden. De weerstand op ongeveer 39,50 euro is duidelijk zichtbaar.

Uitleg: De grootste posities van deze ETF omvatten het conglomeraat Berkshire Hathaway van meesterbelegger Warren Buffett, evenals de banken JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs, het makelaarsbedrijf Charles Schwab, de financiële dienstverlener Black Rock en de creditcardmaatschappij American Express. Deze financiële dienstverleners profiteren van de gestegen rente en van het feit dat klanten hun geld rendabel willen beleggen, alsmede van de hervatting van de reisactiviteiten. De afgelopen dagen hebben de stieren zich weer laten zien in de grafiek.

Set-up: Bij verdere sterkte zou de opening van een long positie met een koersdoel van 39,50 euro veelbelovend kunnen zijn. We krijgen een koopsignaal bij een doorbraak boven de weerstand op 37,90 euro. Na het openen van de long positie kon de positie worden afgedekt met een stoploss onder de EMA-50.

ZPDF ETF | Koers ZPDF |
ZPDF ETF | Koers ZPDF |

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart