Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra Gold is het toonaangevende fysiek gedeponeerde goudeffect in Europa. De onzekerheid op de beurzen zorgde ervoor dat goud vorig jaar als hedge weer interessant werd voor beleggers. Stijgende rentes, een stijgende dollar, alsook de stijgende opslagkosten voor goud hebben er echter voor gezorgd dat het edelmetaal de afgelopen maanden minder populair is.

Uitleg: Voor elk aandeelbewijs Xetra Gold wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud ook laten leveren. Studies tonen aan dat ongeveer vijf procent goud in een portefeuille een verstandige aanvulling is in tijden van crisis. Het huidige niveau en de technische ontwikkelingen zijn mogelijk interessant voor goud liefhebbers.

Xetra Gold (4GLD) ETF koers

Setup: De ETF daalde tot onder de EUR 45,50 en keerde daarna weer omhoog. Vorige week zagen we een opwaartse gap. Weerstand heeft zich gevormd rond de 47.50 EUR. De ETF heeft nu de GAP opnieuw getest en zou bij de volgende poging door de weerstand kunnen breken. Boven 47.55 EUR kan men een long trade openen in Xetra-Gold. De stop loss is gezet na de doorbraak onder 45.90 EUR. Het voorlopige koersdoel staat vast op EUR 51.

 

Xetra Gold (4GLD) ETF Setup

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold (4GLD)

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart