ETF-van-de-week
Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra Gold is een ETF waarmee u kunt beleggen in de goudprijs. Voor elk Xetra Gold eenheidscertificaat wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud ook laten leveren. De licht toegenomen onzekerheid op de beurzen zorgde ervoor dat goud weer wat herstel liet zien.

Uitleg: Ongeveer vijf procent goud in de portefeuille wordt beschouwd als een verstandige aanvulling in tijden van crisis, zo blijkt uit studies. Vanuit cyclisch oogpunt verschuiven beleggers in de zomer een deel van hun kapitaal naar goud om de portefeuille te stabiliseren. Dit is om de portefeuille gedeeltelijk te hedgen tegen een mogelijke correctie op de beurzen in de zomer.

Xetra GOLD (4GLD) ETF

Setup: De ETF daalde in juni tot onder EUR 47,50 en keerde daarna weer snel naar boven. Het was ook in staat om de belangrijke voortschrijdende gemiddelden EMA-50 en EMA-20 te heroveren. Om een long trade te openen, moet de Xetra Gold ETF boven de EUR 49.60 sluiten. Wij zetten de stop-loss na de doorbraak onder EUR 48.75. Het voorlopige koersdoel stellen we vast op EUR 51,50. Als de prijs voordien onder ons stopniveau valt, zou de setup worden verwijderd en wachten we op een beter moment.

 

Xetra GOLD (4GLD) ETF

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra GOLD (4GLD) ETF volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart