ETF-van-de-week

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra-Gold is de toonaangevende fysiek gedeponeerde goud-ETF in Europa. De fysieke goudvoorraad neemt toe wanneer beleggers via de beurs de Xetra-Gold ETF kopen. De fors toegenomen inflatie maakt goud weer interessant voor beleggers.

Uitleg: voor elk Xetra GOLD certificaat wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud ook laten leveren. Volgens deskundigen wordt circa 5 tot 10 procent goud in de portefeuille als een verstandige verdeling beschouwd. Beleggers hevelen een deel van hun kapitaal over naar goud om hun portefeuille te beschermen tegen volatiliteit, bijvoorbeeld wanneer de inflatiecijfers stijgen.

ETF goud | Beleggen in goud | ETFs beleggen

Setup: de ETF liet de afgelopen maanden een zijwaartse koersontwikkeling zien. In november zagen we een uitbraak uit deze zijwaartse range. Een dynamische beweging naar het noorden volgde. Aangezien de koers van de ETF de laatste dagen reeds sterk gestegen is, zouden wij een mogelijke terugval willen gebruiken voor onze entry. Wij stellen het voorlopige koersdoel vast op EUR 55.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold (4GLD) ETF volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart