Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

De Xetra Gold ETF is een van de populairste manieren om in goud te beleggen in Europa. Telkens wanneer beleggers via de beurs deze ETF kopen, neemt het bezit van het grootste fysiek gedeponeerde goudeffect in Europa toe. Voor elk Xetra GOLD eenheidscertificaat wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Inflatie en geopolitieke spanningen maken goud weer interessant als toevoeging aan de portefeuille. De ETF heeft de laatste maanden zijwaarts bewogen, maar in november zagen we een sterke stijging na een uitbraak.

Uitleg: Goud dient als bescherming tegen negatieve ontwikkelingen op de beurzen. Als de goudprijs blijft stijgen, kan men van deze ontwikkeling profiteren via de Xetra-Gold ETF. De stijgende inflatie en ook de geopolitieke spanningen in het conflict Rusland-Oekraïne maken deze trade veelbelovend.

Set-up: De ETF opende maandag met een forse opwaartse gap. In geval van een terugval zou een long positie kunnen worden geopend. We proberen de ETF rond EUR 52,50 te kopen. We leggen de stoploss vervolgens op EUR 51, onder de EMA50. Het is belangrijk dat de goudprijs tegen het einde van de maand boven de grens van USD 1.880 per troy ounce sluit.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart