Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

De Duitse aandelenindex bevindt zich momenteel in een uiterst volatiele fase. Sinds het begin van het jaar zijn de stieren en beren verwikkeld in een wilde strijd om de weerstand 14.000 punten op de DAX te veroveren. De bezorgdheid van de beleggers reikt van vaccins tot stijgende rentes en inflatieangst.

Uitleg: Het openen van een long positie in deze short ETF is een goede manier om de portefeuille af te dekken. Het doel van de ETF is dat de belegging het rendement van de Short DAX Index weerspiegelt, die het tegenovergestelde rendement van de DAX Index (onderliggende index) biedt. Dit betekent dat deze ETF zal stijgen wanneer de DAX index daalt.

Xtrackers Short DAX ETF koersgrafiek

Setup: Aangezien we een mogelijke verdere correctie van de index verwachten, kan het de moeite waard zijn om de ETF`s te kopen. Bovendien kan de stoploss vrij strak worden ingesteld. Mocht de DAX-index verder corrigeren, dan hebben wij een goede verzekering. Het risico is absoluut beheersbaar met deze trade, vooral als de DAX een sterkere correctieve beweging zou inzetten.

Xtrackers Short DAX ETF volgen

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze DAX Short ETF (DXSN) volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart