ETF-van-de-week

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

De Duitse aandelenindex DAX kijkt terug op een uiterst volatiele fase. De stieren en de beren zijn al maanden verwikkeld in een strijd. Zelfs de recente verhoging van het aantal aandelen van 30 tot 40 kon daar weinig aan veranderen. De bezorgdheid van de beleggers blijft aanwezig en de grafiek vertoont verzwakkingen.

Uitleg: Om een long gerichte aandelenportefeuille af te dekken, is het een goed idee om een positie te openen in de Xtrackers Short DAX ETF. Het doel van deze ETF is dat de belegging het rendement van de Short DAX-index weerspiegelt, die het tegenovergestelde rendement van de DAX-index oplevert. Deze tracker zal dus stijgen als de DAX-index daalt.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN) koers

Setup: We stappen in als de koers boven de 13,93 EUR breekt. Als de DAX-index verder corrigeert, hebben wij met deze ETF een verzekering in de portefeuille. Het risico is te overzien, we leggen de stoploss op 13,50 EUR. Ons koersdoel ligt op 14,75 EUR, waar de ETF eerder dit jaar tweemaal een top liet zien.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xtrackers Short DAX ETF (DXSN) volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN) setup
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart