ETF van de week
Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

X ShortDax ETF (DXSN)

De Duitse aandelenindex kijkt terug op een uiterst volatiele fase in de afgelopen maanden. Tot het begin van de zogenaamde vaccinerally hadden de beren het meer voor het zeggen. Na het breken van belangrijke bodems in oktober viel de koers omlaag, maar de aankondiging van de goedkeuring van verschillende vaccins heeft de langverwachte ommekeer teweeggebracht. Nu de index een nieuw hoogtepunt heeft bereikt, worden de kaarten opnieuw geschud.

Uitleg: het lijkt er bijna op dat de stieren hier weer op hol slaan. Het gevaar bestaat dat, zoals de laatste keer in februari van het vorige jaar, een vals uitbraak signaal wordt gegenereerd. In dit geval wordt op korte termijn een nieuw hoogtepunt bereikt en dalen de koersen vervolgens weer tot onder dat hoogtepunt. Dit wordt in de grafiektechniek geïnterpreteerd als een vals signaal. Precies dit scenario zou zich hier weer kunnen vormen.

X ShortDax ETF (DXSN) koers

Setup: de Short DAX ETF beweegt precies in de tegenovergestelde richting van de DAX zelf. Aangezien wij een mogelijke correctie van de index verwachten, kan de aankoop van het ETF de moeite waard zijn. Hier kan de stop vrij strak onder de recente bodems worden ingesteld. Mocht de opwaartse trend van de index aanhouden, dan zou het risico absoluut beheersbaar zijn.

 

ETF van de Week: X ShortDax ETF (DXSN)

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze X ShortDax ETF (DXSN) volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart