ETF van de week: Xetra GOLD (4GLD)

Door Achim Mautz


XETRA Gold
ISIN: DE000A0S9GB0
|
Ticker: 4GLD
|
Valuta: EUR
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Xetra GOLD (4GLD)

Het vooruitzicht van dalende rentetarieven, goudaankopen door centrale banken en geopolitieke risico’s drijven de goudprijs op. Omdat goud geen direct rendement oplevert, maken lagere kapitaalmarktrentes het edelmetaal aantrekkelijker voor beleggers, waardoor de vraag toeneemt. Nadat de Xetra Gold ETC uit zijn zijwaartse beweging brak, zagen we een sterke stijging naar € 73.

Uitleg: Goud is een valuta die politici niet kunnen drukken. Particulieren, fondsen en de centrale bank van onder meer Volksrepubliek China kopen goud in recordhoeveelheden. Net als andere opkomende economieën wil China zijn valutareserves minder afhankelijk maken van de Amerikaanse dollar. De recente terugval in Xetra Gold vormt mogelijk een kans om in het gele edelmetaal te stappen om te profiteren van een verdere stijging van de goudprijs.

Set-up: Een long positie in Xetra-Gold kan worden geopend bij het heroveren van de EMA-20. De positie kan worden afgedekt met een stoploss onder de laatste bodem op € 67,90. Ons koersdoel ligt op € 75,50.

Xetra Gold ETC | Xetra Gold ETF chart | Xetra Gold ETF
Xetra Gold ETC | Xetra Gold ETF koers
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.