Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

De DAX kon dit jaar wat terrein goedmaken. Nadat de Duitse benchmarkindex in juli een nieuwe recordhoogte bereikte, namen de stieren een stap terug. De angst voor de rente maakte beleggers opnieuw nerveus en duwde de DAX in augustus onder de 15.500 punten.

Uitleg: Na de recente herstelpoging domineren de beren de actie alweer. Bij verdere zwakte zou het een goed idee zijn om een positie te openen in de Xtrackers Short ETF. De ETF beweegt in de tegenovergestelde richting van de DAX-index. Dit betekent dat de ETF stijgt als de DAX daalt en omgekeerd. Omdat we rekening moeten houden met een mogelijke voortzetting van de correctie in de Duitse toonaangevende index, zou het kopen van de ETF wel eens de moeite waard kunnen zijn.

Set-up: Mocht de DAX-index verder corrigeren, dan zou men kunnen profiteren door het openen van een positie in deze short DAX ETF. Het risico dekken we af met een stoploss onder de low van vorige week. Bij een sterkere corrigerende beweging zien we potentieel richting de € 13,70.

xtrackers short dax etf | Beleggen in ETF | DAX ETF
xtrackers short dax etf koers | Beleggen in ETF
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID information.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart