Aandeel GameStop

Wat is de koers en verwachting van het aandeel GameStop? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: US36467W1099
Tickercode: GME | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel GameStop kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel GameStop

Beleggers en speculanten die actief zijn op het Reddit forum genaamd Wallstreetbets hebben het afgelopen jaar gezorgd voor meerdere merkwaardige bewegingen. De afgelopen weken heeft onder andere het aandeel GameStop een ongekende stijging laten zien. Wat gebeurt hier precies op dit forum en waar moet u op letten?

Onderwerpen die in dit artikel worden besproken:

Reddit wallstreetbets

Wat is Reddit Wall Street Bets?

De populariteit van Reddit in de VS is enorm, maar ook Nederlanders weten het nieuwsforum steeds beter te vinden. Reddit is een Amerikaans community platform waarop iedereen nieuws, interessante links, maar ook entertainment en andere verhalen kan delen. De website kunt u het beste zien als een groot open forum, waarbij over vrijwel ieder onderwerp een pagina bestaat, of kan worden aangemaakt.

Een van de populairste Reddit pagina’s over beleggen is r/wallstreetbets. Deze pagina heeft inmiddels 2,3 miljoen leden en zij hebben Wall Street de afgelopen jaren behoorlijk opgeschud. Volgens sommige is hier bijvoorbeeld de enorme stijging in het aandeel Tesla in gang gezet. Begin vorig jaar riep een gebruiker nog op om het aandeel Carnival te shorten, nadat op het beruchte schip in Italië het coronavirus was vastgesteld. Vervolgens daalde de koers met circa 80%.

Controverse

De pagina is niet onomstreden, want koersmanipulatie en het uitlekken van inside information ligt op de loer en is uiteraard strafbaar. De Amerikaanse toezichthouder (SEC) houdt de pagina daarom al jaren in de gaten. Drie jaar geleden ging de pagina kort offline en werden enkele leden onderzocht vanwege insider info. Toch lijken de speculanten op het forum vrij spel te hebben als het gaat om koersmanipulatie, dit is namelijk erg lastig te bewijzen. Het is bovendien een open forum en mensen hebben recht op vrijheid van meningsuiting. Als iemand zegt wat hij vindt of doet, staan andere leden daarin vrij om te volgen.

Wallstreetbets is sinds de coronacrisis ook enorm populair onder gokkers. De jonge Robin Hood speculanten delen dagelijks afbeeldingen van enorme winsten, maar ook verliezen passeren regelmatig de revue.

Short squeezes

De beleggers/gokkers van het forum lijken specifiek aandelen uit te kiezen die veel geshort zijn, om op deze manier een short squeeze te laten ontstaan. Shorters moeten ooit hun aandelen terugkopen om hun positie te kunnen sluiten. Dat is dan ook de reden waarom een aandeel soms flink opveert na een forse daling. Op dat moment sluiten shorters hun positie (om winst te nemen), waardoor de prijs weer (kortstondig) stijgt.

Als de shorter te ver onder water raakt met zijn posities, wordt deze zelfs gedwongen om de positie te sluiten. Hierdoor ontstaat er nog meer opwaartse koersdruk en kunnen mogelijk andere shorters ook weer getriggerd worden. De prijs kan daardoor explosief stijgen, waardoor shorters als het ware uit hun posities geknepen worden. Ze worden als citroenen helemaal uitgeknepen (squeeze), vandaar dat dit fenomeen een short squeeze genoemd wordt.

Aandeel GameStop

De beleggers op het Reddit forum staan momenteel in de schijnwerpers vanwege de koersstijgingen bij GameStop. Deze Amerikaanse retailer van computerspellen heeft de afgelopen jaren geleden onder de transitie van fysiek naar online. De koers is sinds 2013 met circa 95% gedaald tot $ 2,57, maar in 2020 kwam er weer wat fantasie in het aandeel. Door de coronapandemie en de bijbehorende lockdowns gingen veel mensen weer gamen. In oktober 2020 maakte het bedrijf een langdurige partnership met Microsoft bekend. Met de samenwerking hoopt GameStop haar fysieke en digitale videogame aanbod uit te breiden, alsmede de technologische infrastructuur van het bedrijf te verbeteren.

Niet veel later nam de activistische belegger Ryan Cohen een plaats in het bestuur van het gamebedrijf. Hij liet weten dat GameStop kan uitgroeien tot ‘de Amazon van de Videogames’.  Wall Street geloofde al jaren niet meer in het bedrijf dat fysiek computerspelletjes verkoopt en het bleek dan ook een van de meest geshorte aandelen. Bekende shortsellers als Citron Research, maar ook andere institutionele partijen zijn de afgelopen weken volledig uitgerookt. Volgens databedrijf S3 Partners hebben speculanten die short zaten in GameStop alleen dit jaar al in totaal $ 3,3 miljard verloren.

De short interest ratio (als percentage van de free float) ver boven de 100%

De beleggers op Reddit roken hun kans en begonnen massaal het aandeel te kopen. Ook belegden zij voor enorme bedragen in ver out of the money call opties. De hype rondom het aandeel en de short squeeze heeft ervoor gezorgd dat het aandeel dit jaar met honderden procenten is gestegen van circa $ 17 tot $ 159 per aandeel. Gisteren lijkt voorlopig het hoogtepunt te zijn bereikt, want de koers viel flink terug vanaf die top. Maar wat gek is, kan nog gekker worden. Sommige speculanten schrijven op het forum dat zij niet van plan zijn te verkopen voor de koers op $ 1000 staat. Uiteraard is deze koers veel te hoog en is de waarde momenteel niet reëel, maar de beurswetten lijken voorlopig niet te gelden bij dit aandeel.

aandeel gamestop | Short Squeeze | Reddit | Gamestop

Aandeel Blackberry

Ook andere aandelen van bedrijven die het wat minder goed hebben gedaan de afgelopen jaren zijn veel geshort. BlackBerry kent een short interest ratio van slechts 8% en sprong gisteren ook ineens hard omhoog.  Ook het aandeel BlackBerry is genoemd op de Reddit pagina: r/wallstreetbets

blackberry koers | Short Squeeze | Reddit | Gamestop

Aandeel Bed Bath & Beyond

Bed Bath Beyond is een van de meest geshorte aandelen op Wall Street met een short interest ratio die tegen de 65% aanloopt. Op maandag 25 januari steeg de koers plotseling met ruim 40% tot $ 47, om vervolgens weer in elkaar te zakken tot iets boven de $ 30 per aandeel. Let dus goed op de risico’s en ren niet achter dit soort idiote stijgingen aan.

Bed Bath & Beyond | Short Squeeze | Reddit | Gamestop

Profiteren van short squeezes

Het lijkt heel interessant om achter deze hypes aan te rennen, maar dat is uiteraard niet zonder gevaar. Als de hype voorbij is, kunnen de koersen plotseling weer heel hard omlaag vallen. Wees u dus bewust van de risico’s. Indien u wilt profiteren van deze hype zult u het Amerikaanse Reddit forum goed in de gaten moeten houden.

Zelf kunt u ook profiteren van short squeezes door de short interest ratio van bedrijven in de gaten te houden. De short interest ratio geeft aan welk deel van de beschikbare aandelen (de free float) is verkocht door shorters ten opzichte van het totale aantal uitstaande aandelen. Een hoge short interest ratio geeft aan dat shorters veel aandelen moeten terugkopen, waardoor de kans op een short squeeze ontstaat.

Alles over de short squeeze leest u in ons artikel: Wat is een short squeeze?

Waarom in aandelen van GameStop beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook GameStop. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen GameStop kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel GameStop

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

GameStop : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio