Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2022

Door LYNX Research


Blijft u graag op de hoogte van nieuwe beleggingsideeën en bent u benieuwd naar de visies van ervaren beleggingsexperts?

Houd dinsdag 18 januari 2022 vanaf 20:00 uur dan vrij in uw agenda. Deze avond presenteert LYNX live vanuit het Bimhuis in Amsterdam het jaarlijkse LYNX Beleggersdebat. In deze elfde editie van het Beleggersdebat geven maar liefst acht experts hun tips voor en visie op het komende beursjaar.

Als u onze website of sociale media kanalen in de gaten heeft gehouden, heeft u al kunnen ontdekken welke beleggingsexperts hun visie op het beursjaar 2022 zullen geven. Voor de volledigheid zetten we de sprekers hieronder graag nog eens op een rijtje.

De experts van het LYNX Beleggersdebat 2022

Willem Middelkoop – CD Fund

De afgelopen decennia heeft Willem Middelkoop zich ontpopt tot een ware grondstoffengoeroe. Willem is de oprichter van Commodity Discovery Fund en een graag geziene expert bij verschillende televisieprogramma’s van RTL Z. Daarnaast heeft hij meerdere beleggingsboeken geschreven en is hij regelmatig te gast bij de LYNX Masterclass.

Willem is een ervaren debater; hij nam al meerdere malen deel aan het LYNX Beleggersdebat en gaf tot driemaal toe de beste tips. Zal hij de kijkers dit jaar weer kunnen overtuigen met zijn gouden tips?

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Willem Middelkoop

Albert Jellema – ProBeleggen

Als oprichter van ProBeleggen & DeAandeelHouder.nl is Albert Jellema een bekende naam in de beleggingswereld. Albert werkte als vermogensbeheerder bij ABN AMRO en lanceerde hier het hoog dividend aandelenfonds. In 2005 maakte hij de stap naar het Nederlandse Hedgefund GO Capital Albert, waar het fondsvermogen in enkele jaren groeide tot richting de 600 miljoen.

Als belegger volgt Albert een beperkte groep bedrijven. Hij focust voornamelijk op middelgrote ondernemingen, gezien veel analisten deze categorie links laten liggen.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Albert Jellema

Gert Bakelants – De Belegger

Gert Bakelants is auteur van het boek De Beursbijbel. Daarnaast heeft hij zijn sporen verdiend als hoofdredacteur van het Vlaamse De Belegger, een onafhankelijk platform voor beleggingsadvies. Op basis van De Belegger wordt een modelportefeuille aangehouden, welke een gemiddeld jaarrendement noteert van ongeveer 9%.

Gert kenmerkt zich als gelauwerd beurskenner met aandacht voor de kleine belegger.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Gert Bakelants

Menno van Hoven – Beleggers Belangen

Menno van Hoven startte zijn carrière bij MeesPierson en de Fortis Bank. Sinds 2007 is Menno hoofdredacteur van het Dividend E-magazine en schrijft hij voor Beleggers Belangen.

Vanaf 2011 beheert Menno de dividendportefeuille van Beleggers Belangen, welke zoals de naam al doet vermoeden focust op het behalen van dividendrendementen.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Menno van Hoven

Jacob Schoenmaker – RTL Z

Beurscommentator Jacob Schoenmaker is bij het brede publiek bekend door zijn analyses van het actuele beursnieuws bij RTL Z. Na zijn studie economie startte Jacob zijn loopbaan bij de Rabobank, waarna hij als portfoliomanager bij Aegon aan de slag ging. Ondertussen heeft hij maar liefst 25 jaar ervaring in institutioneel vermogensbeheer.

In 2021 werd voor Jeroen bevestigd dat inflatie een politiek instrument is geworden.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Jacob Schoenmaker

Jeroen Blokland – True Insights

Jeroen Blokland is oprichter van True Insights, een onafhankelijk platform voor beleggingsonderzoek. Daarvoor was hij bijna 12 jaar werkzaam bij Robeco als portefeuillemanager en fondsmanager. Ook heeft hij bij het onafhankelijke onderzoeksinstituut IRIS gewerkt en als vermogensbeheerder bij Interpolis.

Het beleggingsmotto van Jeroen is “Niet verliezen is minstens net zo belangrijk als winnen”.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Jeroen Blokland

Erik Mauritz – IEX

Erik Mauritz startte zijn loopbaan als managementtrainee bij Euronext, waarna hij via ABN AMRO terechtkwam bij BNP Paribas. Hier was hij verantwoordelijk voor gestructureerde producten in de Benelux, Frankrijk en de Nordics. Vanaf december jongstleden is Erik hoofd van het analistenteam van IEX.

Erik kijkt voornamelijk fundamenteel naar de markten, maar op korte termijn ook technisch.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Erik Mauritz

Justin Blekemolen – LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Dagelijks verzorgt Justin Blekemolen het laatste beurs- en financiële nieuws met de LYNX Morning Call.

LYNX Beleggersdebat 2022: Beleggingsexpert Justin Blekemolen

Het programma

Op dinsdag 18 januari 2022 is het LYNX Beleggersdebat vanaf 20:00 uur live te volgen.

20:00 uur – Deel 1: Dé beleggingsthema’s van 2022
Het eerste deel van de avond staat in het teken van beleggingsthema’s. Beleggingsexperts Jacob Schoenmaker, Jeroen Blokland en Erik Mauritz gaan onder leiding van presentator Suleyman van Landewijk in debat over dé vier beleggingsthema’s van 2022. Het eerste deel zal naar verwachting 50 minuten duren.

21:00 uur – Deel 2: Tips voor 2022
Na een korte pauze starten we om 21:00 met de beleggingstips voor 2022. Willem Middelkoop, Albert Jellema, Gert Bakelants en Menno van Hoven geven achtereenvolgens hun beleggingstips voor 2022 in zowel een Europese als een Grensverleggende Ronde. De andere experts geven na elke beleggingstip aan of zij het eens of oneens zijn met de gegeven tip.

Schrijf u kosteloos in en ontvang de visies en tips achteraf

Wanneer u zich inschrijft voor het LYNX Beleggersdebat ontvangt u op dinsdag 18 januari een e-mail met een exclusieve link naar het debat. Alle inschrijvers ontvangen achteraf nogmaals een e-mail van ons met daarin de visies en beleggingstips van de experts.

Mis deze beleggingstips niet en ga het nieuwe beleggingsjaar goed voorbereid tegemoet.