LYNX verkozen tot Beste Broker van 2019

Door LYNX verkozen tot Beste Broker van 2019


Artikel laten voorlezen
Op 27 november 2019 is LYNX door Beleggers Belangen wederom verkozen tot Beste Broker van Nederland.

Het gerenommeerde en meest gelezen magazine uit de beleggingswereld heeft LYNX voor de 7e keer uitgeroepen tot winnaar van het brokeronderzoek.

LYNX is internationaal nu in totaal 22 keer uitgeroepen tot beste broker in verschillende onderzoeken door diverse onafhankelijke partijen.

LYNX verkozen tot Beste Broker van 2019

Beste Broker 2019

Het kan voor beleggers lastig zijn om in de complexe en omvangrijke beleggingswereld de juiste broker te kiezen. Beleggers stellen hoge eisen aan hun online broker. Ze willen een snel en betrouwbaar handelsplatformgoede service én daarbij lage tarieven. Dat vindt u allemaal bij LYNX. De duidelijke meerwaarde die LYNX aan beleggers biedt is dit jaar wederom bevestigd in het 10e onafhankelijke brokeronderzoek van Beleggers Belangen.

Brokeronderzoek Beleggers Belangen

Beleggers Belangen onderzocht 9 verschillende brokers die actief zijn in Nederland. Voor het onderzoek werd gekeken naar 3 onderdelen: de kosten, de handelsmogelijkheden en het gebruiksgemak & service. Op de onderdelen ‘handelsmogelijkheden’ en ‘service & gebruiksgemak’ scoort LYNX het beste van alle brokers.

Op het onderdeel ‘kosten’ staat LYNX met haar zeer scherpe tarieven op een keurige 3e plek. Enkel DeGiro en Flatex doen het op dat vlak iets beter. Maar, ‘lage kosten zijn ook niet alles’, concludeert Beleggers Belangen. Zo is het bij Flatex bijvoorbeeld niet mogelijk om short te gaan in aandelen en kunt u bij DeGiro niet voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandelen. Bij beide brokers is het productaanbod eveneens beperkt.

Bovendien is het verdienmodel van flatex niet geheel onomstreden. Het voornaamste verdienmodel van deze broker is gebaseerd op de verkoop van haar orderflow (doorverkoop van transacties). Flatex stuurt de orders door naar een alternatieve beurs en ontvangt hiervoor een vergoeding, die afkomstig is van een market maker die verdient aan het verschil tussen bied- en laatprijs en bereid is een gedeelte van zijn marge af te staan. “Het risico op een minder gunstige uitvoering is dan ook hoog, waardoor de kosten van bepaalde transacties uiteindelijk bij Flatex hoger uitvallen dan bij brokers die wel transactiekosten in rekening brengen”, aldus Beleggers Belangen

De broker uit Duitsland maakt daarnaast gebruik van de zogeheten ‘retourprovisies’. In Nederland is de praktijk van retourprovisies bij beleggen een aantal jaren geleden verboden, omdat het aanbieders verleidt om vooral producten te verkopen die hen veel geld opleveren maar niet noodzakelijkerwijs het beste zijn voor de klant. In Duitsland is retourprovisie echter wel nog toegestaan.

LYNX scoort uitstekend op alle onderdelen

Andere belangrijke aspecten bij de keuze voor een broker kunnen zijn; beleggingstools, productaanbod en handelsmogelijkheden. De mogelijkheden van het Handelsplatform via LYNX komen goed naar voren tijdens het onderzoek. Zo heeft LYNX de meest beschikbare producten en de grootste beschikbaarheid aan ordermethoden. Wist u bijvoorbeeld dat u bij LYNX de keuze heeft uit 60 verschillende ordertypes?

Een ander belangrijk onderdeel van LYNX is de vakkundige service. Zo kunt u bij ons altijd rekenen op persoonlijke en vakkundige beleggingssupport. LYNX is bovendien dagelijks bereikbaar per e-mail, chat en telefoon van 8:00 tot 22:00 uur. Niet voor niets werd LYNX 5 keer uitgeroepen tot de broker met de ‘beste service’ door CASH Magazine.

In het onderzoek komt LYNX dan ook naar voren als winnaar bij het onderdeel Extra Service. Zo geniet u van Smart-order-routing en heeft u de ruimste keuze uit opties. Door middel van wekelijkse marktanalyses en een kosteloos educatieprogramma proberen wij u daarnaast ook écht een betere belegger te maken. De beleggingsexperts van LYNX voorzien u dan ook dagelijks van educatie & informatie in het unieke LYNX Kennisportaal.

Handel zelf bij de Beste Broker van 2019

Wilt u zelf profiteren van alle voordelen van LYNX? Open dan direct een effectenrekening en beleg deze week nog met een voorsprong of vraag geheel vrijblijvend een kosteloos informatiepakket aan en ontvang het e-book ‘14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren’