Live webinar: 2 december 2021

Optiewebinar met Piet Vannoppen: diagonale spreads

  • Datum: 2 december 2021
  • Tijd: 20:00
Optie webinars & live trading sessies door Piet Vannoppen

Tijdens de vorige webinar heeft optie-expert Piet Vannoppen de covered call strategie uitgebreid doorgenomen. Dit kan een interessante aanvulling zijn op uw beleggingsportefeuille omdat u aanvullend rendement kunt behalen op uw long aandelenposities. Nadeel van deze strategie is echter wel dat uw winst beperkt is indien uw geschreven optie in de money expireert en dat u de onderliggende aandelen ook daadwerkelijk in de portefeuille dient aan te houden.

Tijdens deze webinar legt Piet uit hoe u met een lagere kapitaalallocatie en op een vergelijkbare manier kunt inspelen op de koersen, namelijk met een diagonale spread. Met een diagonale spread vervangt u de aandelen door een langer lopende calloptie waardoor de investering beperkt wordt. De eerste optiegriek, de delta, wordt uitgebreid behandeld tijdens dit webinar. De delta helpt u namelijk om de juiste strikeprijs te kiezen voor de langer lopende calloptie. Door uw langer lopende calloptie te combineren met het schrijven van een korter lopende calloptie wordt de positie minder gevoelig voor een beweging in de tegengestelde richting. Om te bepalen welke kortlopende optie u kiest zal u naar verschillende parameters moeten kijken, Piet zal dit stap voor stap met u doornemen.

Deze webinar is geschikt voor:
  • Beleggers met (enige) ervaring in opties
  • Aandelenbeleggers met interesse voor optiehandel
  • Beleggers die hun horizon willen verbreden

Schrijf u hier in


Wie is Piet Vannoppen?

Piet is geboren op 11 september 1968 en woonachtig in Heusden-Zolder (België), hij is getrouwd met Caroline en vader van Sam & Seppe.

Zijn hobby’s zijn skiën in Oostenrijk en genieten in Portugal.

Piet leerde het vak bij ervaren optiehandelaren uit Chicago en kan als geen ander complexe optietrades op een begrijpelijke manier aan de man brengen.

Hij was mede-eigenaar van de broker TradersOnly, die door LYNX werd overgenomen in 2019.

Piet is daarnaast eigenaar van de Master The Market Mentoring Club waarin hij sinds 2007 honderden beleggers persoonlijk begeleidt.

Hij verstaat de kunst om in begrijpelijke taal zijn studenten stap voor stap uit te leggen hoe u een extra inkomen opbouwt en toont met zijn eigen geld hoe u rationele beslissingen neemt in plaats van emotionele.

Zijn focus ligt vooral op kapitaalbehoud in combinatie met smart money management.

Piet bracht ook een optieboek uit waarin hij een aantal strategieën uitlegt voor beginnende beleggers.

Ervaren optiehandelaar Piet Vannoppen