De vijf beste koopsignalen

Door Kevin Verstraete


Artikel laten voorlezen
Elke belegger droomt van het perfecte koopsignaal te ontvangen. Wie een aandeel of een ander product in het beginstadium van een stijgende trend weet te strikken, kijkt aan tegen een mooi rendement. Maar wat zijn de beste koopsignalen? Na het lezen van dit artikel kent u de voornaamste signalen die de markt te bieden heeft.

 

Wanneer u de beste koopsignalen onder de knie heeft, lees dan zeker ook het artikel die de beste verkoopsignalen één voor één uitlegt.

De onderwerpen die worden besproken:

  • Invers schouder hoofd schouder patroon.
  • Het 200-daags gemiddelde.
  • Candlestick patronen.
  • Fake-out

De beste koopsignalen

De koopsignalen die in dit artikel besproken worden zijn op basis van Technische analyse. Zelfs indien u belegt op basis van fundamentele analyse, kan u een pak meer rendement behalen door uw instapmoment te optimaliseren. Deze optimalisatie kan u doen via de hieronder besproken koopsignalen.

Invers schouder hoofd schouder patroon

Één van de meest voorkomende en meest krachtige formaties in de beleggerswereld, is een invers schouder hoofd schouder patroon. Wanneer dit patroon zich ontwikkelt op een lange termijn grafiek heeft u een potentieel koopsignaal.

Wat is het verhaal achter een invers schouder hoofd schouder patroon?  De linkerschouder wordt gevormd onder een verhoogd volume. De prijs vindt steun op een bepaald niveau en er heeft winstneming plaats van de shorters. Na deze korte opleving van de prijs maakt de prijs een nog lagere bodem. Belangrijk: doorgaans is het volume bij de vorming van het hoofd, lager dan bij de linkerschouder. Hierna vormt de rechterschouder zich onder een laag volume. De prijs breekt vervolgens de neklijn om de stijgende trend te starten. Hieronder vindt u een voorbeeld van een invers schouder hoofd schouder patroon.

Invers schouder hoofd schouder patroon - koopsignalen

Het 200-daags gemiddelde

Veel beleggers zijn verzot op technische indicatoren. Het 200-daags gemiddelde vormt vaak één van de beste koopsignalen die er te vinden is. De eenvoud ervan spreekt ook boekdelen. De indicator wordt vaak beschouwd als de beslissingslijn tussen de stieren en de beren. Een prijs die boven het 200-daags gemiddelde stijgt, is een koopkandidaat. Een tweede manier waarop u een koopsignaal kan krijgen van het 200-daags gemiddelde is bij een retest. Deze twee mogelijke koopsignalen zijn gearceerd in de onderstaande grafiek. Op een periode van één jaar tijd, kregen we vier goede koopsignalen van de beurs van Brussel.

200 daags gemiddelde BEL 20 - koopsignaal

Candlestick patronen

Er zijn bepaalde patronen die beleggers een waarschuwing geven dat een mogelijke bodem gevormd wordt. Een van de bekendste en meest betrouwbare candlestick patronen is de ‘Morning Star’. Hoe ziet een Morning Star eruit? De prijs moet een langere tijd in een dalende trend zitten. Een eerste signaal dat er zich een Morning Star aan het vormen is, is een prijsvertraging. De dalende trend moet afzwakken in sterkte. De volgende candle moet er één zijn met een klein lichaam. Mogelijks kan het ook een doji zijn. De candle die daarop volgt, moet één zijn met veel koopdruk. Een Morning Star patroon op een lange termijn grafiek kan een krachtig koopsignaal zijn. Bij een Morning Star patroon, is het aan te raden uw stoploss onder de laagste low te plaatsen. Hieronder vindt u twee goede koopsignalen gearceerd op de grafiek.

Morning Star patroon - Koopsignaal

Een tweede candlestick patroon die bij de beste koopsignalen hoort is de ‘Engulfing’. Hoe ziet een Bullish Engulfing eruit? Deze formatie bestaat uit twee kaarsen. De eerste kaars is een rode kaars. De tweede kaars is een groene met een lagere bodem dan de eerste rode kaars en een hogere top. Onderstaande signalen zouden de Bullish Engulfing duidelijk moeten maken.

Bullish Engulfing patroon - koopsignaal - koopsignalen

Fake-out

Een fake-out wordt ook wel eens een Bear Trap genoemd. Dit koopsignaal is zeer krachtig en kan vele beleggers op het verkeerde been zetten. Een ideaal scenario voor een Bear Trap is een zijwaartse markt waarbij de prijs fluctueert tussen een steun- en weerstandsniveau. Wanneer de prijs de steunlijn doorbreekt en kort erna terug in de range sluit, dan is dit een sterk koopsignaal. Het minimale objectief is de bovenzijde van de range. Maar vaak stijgt de prijs veel verder door.

Fake out koopsignaal

Aandelen kopen bij LYNX?

Via het LYNX Handelsplatform kunt u beleggen in alle hierboven besproken beste aandelen. U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Wereldwijd heeft u direct toegang tot meer dan 100 beurzen in 24 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel.

 


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.