Alles over aandelen

In de rubriek "Aandelen" vindt u informatie over de verschillende aandelenmarkten en beursgenoteerde bedrijven. Daarnaast verschijnt elke maand een uitgebreide beursupdate met daarin een terug- en vooruitblik, zodat u altijd volledig op de hoogte bent van de ontwikkelingen op de beurzen wereldwijd.

De beste vastgoedfondsen op de beurs

De huizenmarkt trekt weer aan nadat het nog niet lang geleden onder water stond. Door de lage rente is vastgoed een aantrekkelijk alternatief met een significant hoger rendement dan de spaarrekening. Wubbe Bos geeft u zijn visie over de beste vastgoedfondsen van dit moment.

Lees verder

Beleggen in BAT-aandelen

Na FANGMAN is er nu ook een term opgedoken voor de Chinese techbedrijven die enorm aan het groeien zijn: de BAT-aandelen - Baidu, Alibaba en Tencent. Deze bedrijven zijn hard bezig met het veroveren van de wereld. Waarom is het beleggen in China zo interessant? Hoe staan de BAT-aandelen ervoor en hoe handelt u erin?

Lees verder

Handelsoorlog: wat moet ik hiermee als belegger?

De net gestarte handelsoorlog heeft tot nu toe de beurzen nog niet veel in beweging gezet, maar mogelijk wel een stijging tegengehouden. De consequenties kunnen groot zijn. Een deel van de portefeuille beleggen in landen met stabiele beurzen zoals Zwitserland en Nieuw Zeeland kan uitkomst bieden.

Lees verder

Baidu timmert aan de weg | Deel 3

Baidu wordt vaak de 'Google van China' genoemd, maar is meer dan alleen een zoekmachine. Het bedrijf focust zich sterk op kunstmatige intelligentie, maar heeft ook een appwinkel met 2 miljard actieve gebruikers. Hoe staat de koers van het aandeel Baidu er nu voor? Justin Blekemolen vertelt het u.

Lees verder

Alibaba Group groeit hard | Deel 2

De groei van de techreus Alibaba is niet te stoppen. In Nederland is het vooral bekend van AliExpress, waar men spotgoedkope producten kan kopen. De e-commerce gigant heeft echter veel meer dochterondernemingen. Het aandeel Alibaba is sinds de IPO verdrievoudigd en behoort tot de grootste beursgenoteerde ondernemingen.

Lees verder

Tencent verovert de wereld | Deel 1

Internetgigant Tencent verovert de wereld. Het is het bedrijf achter de populaire app WeChat, maar het investeert ook in o.a. games, online bankieren, videostreaming en e-commerce. Beleggers zien kansen en de koers van het aandeel Tencent is de afgelopen jaren dan ook spectaculair gestegen.

Lees verder

Superforecasting: Iran en Rusland groepswinnaars WK en beurs gaat dalen omdat expansie in VS al 8 jaar duurt…

Als u als belegger de keuze heeft om uw geld te investeren op basis van een voorspelling, dan heeft deze beslissing blijvende gevolgen. U moet er dus eerst goed over nadenken. Wat zeggen alle cijfers op basis waarvan we beslissen? Of volgen we gewoon de laatste trend? Rob Stuiver legt het uit.

Lees verder

Gaan we de IT boot missen? Adyen, Netflix, Amazon, Facebook…

De afgelopen jaren was de IT sector zéér lucratief voor beleggers. Low Volatility beleggers hebben deels de boot gemist. Jammer, maar laten we niet vergeten dat er ook andere tijden zijn geweest met fikse koersdalingen. Is het verstandig om nu in te stappen? Rob Stuiver geeft zijn visie.

Lees verder

Beleggers opgelet: week van de centrale banken en rentebesluiten

Deze week staat in het teken van de rentebesluiten van drie centrale banken. Gisteren heeft de Amerikaanse Fed afgetrapt. Vandaag komt Draghi van de ECB aan het woord en morgen is het de beurt aan de BoJ (Japan).

Lees verder

Neerwaarts risico: drawdown grafiek van strategie ‘X’

In de beleggingswereld vatten we risico vaak samen in het begrip volatiliteit. In Amerika kunt u de volatiliteit (het risico) van de aandelenmarkten volgen via de beroemde VIX Index, ofwel de angst-indicator. Maar wat zegt dat getal nu? En hoe werkt een drawdown grafiek?

Lees verder

Energiek herstel energiesector

Gezien de hogere volatiliteit van de energiesector in de afgelopen drie jaar verwacht u waarschijnlijk niet zo snel een positief artikel over deze sector. Vandaag maakt Rob Stuiver graag een uitzondering.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27