Aandelenmarkten tonen optimisme


Gisteren gaf de president van de Amerikaanse Centrale Bank Jerome Powell een verklaring over het monetaire beleid van de Fed aan het Amerikaanse congres. Volgens Powell is een geleidelijke verhoging van de rente, zoals men dat nu toepast, de beste aanpak. Verder gaf hij aan dat de Amerikaanse economie het de komende jaren goed zal blijven doen met een sterke arbeidsmarkt en een inflatie van rond de beoogde 2%.

De zorgen omtrent de handelsoorlog zijn even naar de achtergrond verdwenen. De aandacht van beleggers gaat nu vooral uit naar de kwartaalcijfers. Analisten verwachten voor Amerikaanse bedrijven een stijging van de winst met 20% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.  De vanochtend gepubliceerde cijfers van ASML waren sterk en de koers staat momenteel ruim 5% hoger. De chipfabrikant brengt de AEX weer een stapje dichter bij de jaartop rond 572 punten. Later deze week komen onder andere Unilever en Microsoft met de resultaten naar buiten.

Bekijk alle kwartaalcijfers in ons uitgebreide kwartaalcijferoverzicht.

Director

Tycho Schaaf is beleggingsspecialist bij LYNX. Zijn dagelijkse Morning Calls en blogs zijn te volgen via de Twitter van LYNX. Tevens geeft hij regelmatig Masterclasses die deel uitmaken van het educatieprogramma van LYNX en behandelt hij als spreker uiteenlopende onderwerpen tijdens interactieve seminars.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker