Het ADHD aandeel ArcelorMittal nadert jaartop

Het is vandaag de derde vrijdag van de maand en dat betekent dat het expiratie is. Het is overigens alweer een tijd geleden dat dit event de koersen echt in beweging wist te krijgen. Wat wel opvalt, is de AEX-index die opvallend sterk ligt. De bovenkant van het zijwaartse trendkanaal is weer gevonden maar is vooralsnog niet gebroken.

De AEX-index bevindt zich al maanden in een zijwaarts trendkanaal. Het weerstandsniveau ligt rond de 458 punten, terwijl de dubbele bodem op 438 punten als duidelijke ondergrens geldt. In de maand oktober lijkt deze range zelfs te zijn verkleind met een nieuwe dubbele bodem op 442 punten.

Op dit moment is de bovenkant van het trendkanaal weer bereikt. Wellicht een mooi niveau om wat shortposities in te nemen als u verwacht dat het ook deze keer nog een stap te ver is om opwaarts uit te breken.

De Europese beurzen weten het verlies nog enigszins te beperken in vergelijking met de Amerikaanse indices. De reden hiervan is de euro/dollar koers die op dit moment zelfs onder een koers van $ 1,09 noteert. De AEX-index is op dit moment zelfs nog de witte raaf in Europa.

aandeel-arcelormittal-112

Opvallende stijgers binnen de AEX-index zijn onder meer ADHD-aandelen ArcelorMittal en Altice.

ArcelorMittal opent aanval op jaartop

De stijging van het aandeel ArcelorMittal lijkt voornamelijk technisch van aard te zijn. In mijn recente artikel Koopniveau in het aandeel ArcelorMittal in zicht beschreef ik dat de correctie in september van tijdelijke aard was en dat het aandeel zich nog altijd in een stijgende trend bevindt.

Het koopniveau van € 4,80 is vervolgens op enkele centen na bereikt en vanaf toen is de weg omhoog weer hervat. Inmiddels is de koers van het aandeel ArcelorMittal weer boven het 50-daags gemiddelde gebroken en is een aanval richting de top van dit jaar ingezet. Dat Deutsche Bank zich voorbeurs positief uitsprak over de staalsector, gaf de koers van het aandeel een extra zetje in de juiste richting.

aandeel-arcelormittal-113

Altice aan de vooravond van een nieuwe beursgang?

Een andere opvallende stijger is het aandeel Altice. Ik had het toevallig nog met mijn collega over het feit dat ik op een koers van € 138 een shortpositie aanging. Het waren de gouden tijden voor het aandeel Altice in het jaar 2015, toen het aandeel in korte tijd op een net zo’n onbegrijpelijke als opmerkelijke wijze meerdere malen over de kop ging.

De shortpositie was voor de zeer korte termijn bedoeld en als ik het mij goed herinner, heb ik deze zelfs nog op een prijs van boven de € 140 dichtgezet. Ik denk dat ik een van de weinige beleggers ben die kan zeggen dat ze het aandeel Altice nog voor deze prijs hebben aangekocht.

Tot zover een korte geschiedenis. Omdat een stocksplit heeft plaatsgevonden, is de huidige koers van het aandeel Altice een stuk lager. Daarnaast is het aandeel in korte tijd weer flink in waarde afgenomen.

Vandaag presteert het aandeel Altice echter uitstekend en bereikt het zelfs de hoogste koers van 2016. Voorbeurs werd bekend dat Altice US plannen aan het maken is om een beursgang voor te bereiden. Dit komt de kaspositie van het met schuld overladen bedrijf ten goede, waardoor beleggers enthousiast reageren.

aandeel-arcelormittal-444

Het aandeel ArcelorMittal kopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot meer dan 100 beurzen in meer dan 20 landen. Lees hier meer over aandelen kopen via LYNX.

Uiteraard is het ook mogelijk om aandelenopties voor ArcelorMittal te verhandelen. Hier leest u meer over opties handelen via LYNX.

 

 

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft een positie in één van voornoemde financiële instrumenten. 

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×