TA: ‘Air France-KLM en Lufthansa komen van de grond’

Vorige maand werd bekend dat er weer meer gevlogen werd vanuit de Europese Unie. Het aandeel Air France-KLM is vandaag een opvallende hoogvlieger in een overwegend dalende beurs. Ook het aandeel Lufthansa komt na lange tijd eindelijk van de grond. Eindelijk positief nieuws te melden!

Air France-KLM vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden

De meest actieve aandelenbeleggers hebben vaak maar één concrete bestemming: de lucht in met de beurskoersen! Het blijft natuurlijk altijd spannend voor hen die vliegangst hebben wanneer de marktomstandigheden op de beurs bij vlagen onrustig kan zijn. Maar ondanks de grote turbulentie in het vierde kwartaal heeft de beurskoers van het aandeel Air France-KLM niet geleden van mensen die wilden uitstappen. Sterker nog, het stijgende (rode) 120-daags gemiddelde wijst op een positieve onderliggende stroom van mensen die willen instappen. Vandaag gaat het wel heel steil omhoog en kan er bij € 11 misschien even wat koersstabilisatie optreden. Het is in elk geval een leuke ‘flight’.

Lufthansa vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa profiteert van toenemende vraag sinds het dieptepunt eind oktober 2018. De 20-daags en 120-daags gemiddelden zijn mooie hulpmiddelen om te bepalen of een stijging wordt ingezet (bij een opwaartse kruising) of daling (zoals vorig jaar eind februari bij een neerwaartse kruising). De meterstanden in de technische cockpit die de relatieve sterkte meten ten opzichte van de Europese DJ Stoxx 600 index registreert medio november een opwaartse beweging die momenteel wordt voortgezet. De stijging van de beurskoers van Lufthansa boven het 120-daags gemiddelde geeft een vroege aanwijzing voor een naderende stijgingsfase. De grafiek ondersteunt de vliegprotocollen voor het begin van een veilige en behouden vlucht.

AEX-index vanaf augustus + 20/120-daags gemiddelden

In de AEX-index wordt vandaag wat gas teruggenomen. In de weg omhoog werd op 18 januari jongsleden een koersgat geslagen ten opzichte van de hoogste notering van 17 januari dit jaar. Tussen AEX 500,56 en AEX 502,83 werden de koersnoteringen overgeslagen als gevolg van te gretige biedingen bij de opening van de handelsdag. Vaak keert de koers terug naar zulke ‘gap’-gebieden voordat de trend weer wordt hervat. Tussen AEX 518,70 en 522,27 ligt er ook nog een ‘gap’ die gevuld moet worden. Het scenario van een stapje terug en daarna weer naar voren dringt zich in de AEX-index op.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker