Ajax slachtoffert Juventus met historisch resultaat op de velden en de beurs

Een dag na het verbluffende resultaat van Ajax tegen Juventus zijn er heftige koersuitslagen bij beide beursgenoteerde voetbalclubs te zien.

Ajax dat gisteren de halve finales van het miljoenenbal behaalden heeft inmiddels 90 miljoen aan prijzengeld mogen ontvangen voor deze prestatie. Voorbeurs stond de Amsterdamse voetbalclub even met 22,50% in het groen. Beleggers in het aandeel Ajax werden bij opening van de beurs getrakteerd op een winst van 10%.

Aan de andere kant van de medaille bevindt zich de ‘Oude Dame’. Met het aantrekken van Cristiano Ronaldo voor 100 miljoen euro, werd de jacht op het winnen van de Champions League ingezet. Met goede hoop van beleggers steeg het aandeel Juventus vanaf juli 2018 tot gister met 120%. Echter na de uitschakeling verdampte er maar liefst 400 miljoen euro aan beurswaarde nadat het aandeel Juventus ruim 25% lager opende op de Italiaanse beurs.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker