TA: ‘Amerikaanse groothandel in trek’

De grote Amerikaanse beursgenoteerde retailers presteren uitstekend. Target Corp. (TGT) steeg deze maand met ruim 25%, Lowes Compoanies (LOW) met 11% en Costco Wholesale met 7,5%.

Target Corp. (TGT) op maandbasis vanaf 1980 (log-schaal)

Het aandeel van de Amerikaanse warenhuisketen Target Corp. (TGT) viel vorig jaar terug van een piekniveau op $ 90,39 naar de decennialange stijgende steunlijn rond $ 65. Hierop veerde de beurskoers weer op. Begin deze maand opende Target nog $ 86,10 en noteerde ruim $ 20 hoger boven $ 109. Een vergelijkbare grote koerssprong werd op maandbasis voor het laatst gesignaleerd op 31 maart 2000. Dat was overigens ook de maand waarin de Nasdaq-indices het hoogste niveau van de ICT-hausse bereikte. Anders dan destijds breekt Target nu ook uit boven de koerstop van 2015. Dat is een krachtige uitbraak die ‘buy/hold’-beleggers zou moeten inspireren.

Costco Wholesale vanaf 2008 op weekbasis (log-schaal) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Het aandeel Costco Wholesale Corporation (COST) is een Amerikaanse multinationale onderneming die een keten van magazijnklus uitbaat. Eind 2018 noteerde de beurskoers nog onder $ 200 terwijl deze week op een haar na $ 300 werd genoteerd. De 50% koersstijging resulteert uiteraard in een outperformance ten opzichte van de S&P 500 index (zie roze relatieve sterktelijn). Deze week breekt de beurskoers uit boven het recordniveau van vorige maand (> $ 284,31). Er is geen enkel teken van zwakte zichtbaar. Speculaties richting de bovenkant van het meerjarige stijgende trendkanaal rond $ 335 in de loop van dit jaar zijn dan ook begrijpelijk.

AEX-index op dagbasis vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De lange termijn trendvooruitzichten voor de AEX-index zijn na de negatieve kruising van het (blauwe) 20-daags gemiddelde onder het (rode) 120-daags gemiddelde op 20 augustus dit jaar verslechterd. De herstelbeweging vandaag boven het 120-daags gemiddelde wordt beoordeeld als onderdeel van een ‘gaps should be filled’-scenario. De oranje gekleurde prijsvensters illustreren de koersniveaus waarin tijdens de dalingsfase koersgaten zijn ontstaan. Het eerste prijsvenster is gisteren gevuld met beursnoteringen en de AEX-index lijkt nu onderweg om dat ook te gaan doen bij AEX-stand op 564,98. Dan zal de top uit 2007 op 563,98 de rol van weerstand moeten gaan bewijzen.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×