Apple blaast het aandeel Nintendo nieuw leven in

Gisteren kwam Apple traditiegetrouw met een grote presentatie van nieuwe producten. Terwijl Tim Cook het aandeel Apple nauwelijks in beweging kreeg, ging het aandeel Nintendo er met de buit vandoor.

Het populaire spelletje Super Mario, wie kent het niet.

Het figuurtje met de rode pet is een bedenksel waar het aandeel Nintendo nog steeds garen bij spint. Ook vandaag zorgt het spel voor een flinke koerswinst.

Presentatie Apple

Gisteren stond Apple CEO Tim Cook traditiegetrouw op het podium om de nieuwe producten groots aan te kondigen. Toch lijkt de vernieuwing die de producten van Apple ondervinden te verminderen. De nieuwe iPhone 7 heeft veel weg van de vorige versie van de smartphone.

De nieuwste versie van de smartphone is onder andere water dicht en stofafstotend. Samsung claimt dat haar vorige versies dat ook al waren. Daarnaast gaat de kwaliteit van de camera erop vooruit. Iets wat het altijd goed doet onder consumenten. Toch zijn dit geen revolutionaire veranderingen zoals wij jaren geleden van Apple gewend waren.

Dit is terug te zien in de verkopen van de smartphone. Dit jaar was het voor het eerst dat de verkoop van de iPhone niet langer groeide. Ondanks de verminderde gekte rond Apple producten, zijn deze natuurlijk nog altijd immens populair.

Aandeel Nintendo steelt de show

Terwijl het aandeel Apple nauwelijks reageerde op de presentatie, waren beleggers in het aandeel Nintendo lyrisch nadat bekend werd dat het beroemde spelletje Super Mario haar debuut maakt op de iPhone. Het aandeel schoot op de beurs in Japan met ruim 12% de lucht in.

Vanaf december dit jaar is het spel te downloaden in de Apple store. Een basisversie van het spel is gratis verkrijgbaar. Willen consumenten het uitgebreide spel gaan spelen, dan moet hiervoor betaalt worden.

Mocht het spel een succes worden, dan kan dit logischerwijs een grote inkomstenbron gaan worden voor het Japanse bedrijf. Het werd niet bekend wanneer de app beschikbaar is voor smartphones met een Android besturing.

Het is goed nieuws dat Nintendo zich eindelijk bewust wordt dat er grote kansen op de mobiele markt liggen.

Een lange tijd was het Japanse bedrijf terughoudend aangezien zij ook zelf consoles produceren. Door spellen voor de mobiele markt te maken dachten ze zichzelf in de vingers te snijden.

Toch is deze markt nu zo groot geworden dat dit niet langer meer genegeerd kan worden.

Wellicht kan het nieuws voor een nieuwe koopgolf in het aandeel Nintendo zorgen. Ik ben het met u eens dat het aandeel de afgelopen maanden fors gestegen is, toch komt het aandeel Nintendo van ver en zijn de gouden jaren van de Nintendo 64 en Wii nog mijlenver weg.

Niveaus die waarschijnlijk nooit meer worden terug worden gezien.

Het eerste richtpunt is de oude top op ¥ 32.780 die werd behaald na de bekendmaking van Pokémon GO. Mocht deze weerstand opwaarts worden gebroken, dan ligt het volgende koersdoel net onder een koers van ¥ 37.500.

De komende dagen moet uitwijzen of de nieuwe strategie van het bedrijf echt voor een omslag gaat zorgen en het aandeel Nintendo de opwaartse trend weer weet op te pakken.

Aandeel Nintendo of aandeel Apple kopen via LYNX

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot meer dan 100 beurzen in meer dan 20 landen. Lees hier meer over aandelen kopen via LYNX.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×