TA: ‘Wat de beursprofeten nu voorspellen!’

Wilt u echt serieus weten wat de beursprofeten nu voorspellen? Als het antwoord ‘JA’ luidt, besef dan a.u.b. wat de beroemde econoom J.K. Galbraith ooit verkondigde: ‘We have two classes of forecasters. Those who don’t know and those who don’t know they don’t know.’

Adobe Systems (ADBE) met 20/120-daags gemiddelden

In het webinar afgelopen dinsdagavond 4 september over Amerikaanse droomaandelen werd onder andere het aandeel Adobe Systems voor het voetlicht gebracht. Dit aandeel van het bedrijf dat wereldberoemd is vanwege haar grafische software, geldt vandaag als exemplarisch voorbeeld van profiteren van trends zonder beursprofeten te hoeven raadplegen. Kijk naar de grafiek. Kijk naar de hellingshoek van het (rode) 120-daags gemiddelde. Noteert het (blauwe) 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde? Luister dan naar de markt en negeer alle overige adviezen.

Netflix  Inc. (NFLX) met 20/120-daags gemiddelden

Het beursgenoteerde Netflix (NFLX) was tot voor kort razend populair onder liefhebbers van streaming video on demand met de mogelijkheid om te pauzeren en vooruit- en terug te spoelen.

Dat zouden beleggers ook moeten waarderen. We hebben de koersontwikkeling even stopgezet, zodat u goed begrijpt waar u naar kijkt. Wanneer wij terugspoelen met een blik op de combinatie van 20-daags en 120-daags gemiddelden, dan bekruipt de beleving tot halverwege augustus van ‘eind goed, al goed’. Maar na de neerwaartse kruisingen bekruipt een onzeker gevoel, want de opgaande trend is niet langer vanzelfsprekend. Hoe deze film afloopt? Volg de aanwijzingen van de gemiddelden!

AEX-index in neutrale trendfase o.b.v. beurskoers en afgeleide 20/120-daags gemiddelden

De gevleugelde uitspraak van ondergetekende chartist is dat beurskoersen voorspellen vooral een bezigheid is die meer thuis hoort op de kermis in Tilburg, dan op een andere plek. Desalniettemin wordt deze column vooral gelezen in de hoop een hint te krijgen waar onder andere de AEX-index naar toe zal bewegen.

Het 120-daags gemiddelde stijgt, terwijl het 20-daags gemiddelde daalt en de beursnotering noteert onder deze gemiddelden. De zwartgekleurde candles wijzen op een overgangsfase die in dit geval negatief is vanwege de notering onder beide gemiddelden. Het is dus zaak om niet te voorspellen, maar bewust te zijn van veranderingen van richting op til (in negatieve zin).

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker