Beurzen onderuit in week van hogere rentes


De oplopende Amerikaanse rente duwde de aandelenkoersen flink in het rood. De NASDAQ verloor 10% ten opzichte van de top en dit zorgde voor toenemende paniek bij sommige beleggers. De verliezen waren vooral zwaar bij cyclische aandelen en de chipsector in het bijzonder. Het risico op overcapaciteit neemt snel toe en daardoor staat de gehele sector onder druk. Over de aandelen AMD & Nvidia uit deze sector schreef Wubbe onlangs twee artikelen.

Goud wist eindelijk uit zijn negatieve trend te breken en zag een herstel van 2,5%. Hiermee lijkt de goud zijn positie als veilige haven toch weer enigszins in te nemen. Eerder vandaag schreef Justin daar het artikel “Profiteert goud van de onrust op de beurzen?” over.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker