TA: ‘Bieden op eBay Inc.’

Wie op zoek is naar koerswinst en sterke beursindices, sectoren of individuele aandelen, die vindt in de Amerikaanse Nasdaq-100 index voldoende houvast. Stijgende koersgemiddelden, stijgende relatieve sterktelijnen en hogere bodems vormen de technische ingrediënten om positief te zijn.

NASDAQ-100 index vanaf juni 2017 + 4/-24-weeks gemiddelden

Koersgrafiek NasdaqDe technische analyse voorspelt niet, maar zij registreert. Beleggers die willen profiteren van stijgende trends hoeven alleen maar onderliggende waarden te selecteren die boven hun afgeleide 20-daags gemiddelden bewegen. Indien dit 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde beweegt en beide gemiddelden vertonen stijgende hellingshoeken, dan is zowel de kortetermijn trend als de langetermijn trend positief.

Deze condities zien we duidelijk terug in de Nasdaq-100 index, die nu hard op weg lijkt om de koerstop van dit jaar (= 7186,09) te gaan testen.

SPDR Select Sector Technology ETF (XLK) + relatieve sterkte t.o.v. SPDR S&P 500 Trust ETF

Koersgrafiek SPDR Select Sector Technology ETF

De Amerikaanse technologietracker SPDR Select Sector Technology ETF (tickersymbool ‘XLK’) is in de afgelopen jaren telkens weer opnieuw de stuwende kracht in Wall Street. Op 13 maart dit jaar werd een hoogste notering bereikt bij $ 71,34. Zojuist is dit recordniveau gesneuveld bij een beursnotering op $ 71,53. Dit is een teken van kracht.

De (roze) relatieve sterktelijn waarbij de koersprestaties van de XLK ETF worden afgezet tegenover de SPDR S&P 500 Trust ETF, is ook naar een nieuw hoogtepunt gestegen. Conclusie: Amerikaanse technologie-aandelen zijn weer in trek.

EBAY Inc. wordt nu interessant

Koersgrafiek eBay

Er zijn genoeg argumenten om niet te kopen op topniveaus, maar juist op bodemniveaus. Klassieke trendlijnen langs koersbodems fungeren in de klassieke technische analyse is vangnet. Het aandeel eBay Inc. is vanaf de top dit jaar op $ 46,99 in de afgelopen maanden weggezakt naar de onderkant van de stijgende meerjarige trend.

Begin mei vond eBay Inc. rond $ 37 steun en sindsdien kruipt het aandeel langs de stijgende steunlijn omhoog. Bij een actuele koers rond $ 38,50 bedraagt het koersrisico $ 1,50 terwijl er voldoende opwaarts koerspotentieel wordt becijferd naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal. Er kan $ 9 verdiend worden. De reward/risk-ratio ligt dus op 6:1 voor hen die $ 37 als stoplossgrens hanteren voor een long only positie.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker