Britse pond stijgt na afgeschoten Brexit-deal


De Brexit-deal van Theresa May is ongenadig hard afgeschoten. Maar liefst 432 parlementariërs stemden tegen de deal en slechts 202 stemden voor. Het Britse pond nam sterk in waarde toe en valutahandelaren lijken dan ook in te spelen op een nieuw referendum. De Europese beurzen reageerden gematigd positief op de uitslag maar de AEX worstelt nog altijd met de 500-punten grens.

In de VS ogen de aandelenmarkten sterk ondanks dat de resultaten van enkele Amerikaanse grootbanken achterbleven bij de verwachtingen. JP Morgan zag door de onrust op de beurzen de opbrengst uit de obligatiehandel met 16% dalen tot $1,9 miljard. De topman van de zakenbank waarschuwde eveneens dat de ‘shutdown’ de economische groei van de VS kan doen verdwijnen.

Ontdek vanavond de 12 tips voor 2019. Schrijf u gratis in voor het LYNX Beleggersdebat 2019.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker