Cruciale steunlijnen worden in Europa en de VS getest

Langzaam glijdt de Dow Jones Industrials Average op Wall Street weg naar de cruciale stijgende steunlijn van de afgelopen jaren. Deze steunlijn ‘moet’ nieuwe vraag uitlokken, anders zal een trendbreuk een verandering in de langetermijn trend aangeven. De stijgende steunlijn ligt momenteel rond 17.300. Onder genoemd niveau mag een (vrije) val naar de oktoberbodem rond de 16.000-puntengrens worden verwacht. Een slotkoers onder de 17.000-puntengrens zou een concrete bevestiging zijn van de trendbreuk, omdat op 12 augustus na een diepe intraday val naar 127.125 alsnog kopers in de markt kwamen.

Steunlijn AEX

In de AEX is de eerder vermelde gap op 471,24 bijna gesloten, waarna de gap aan de bovenzijde tussen 492,18 en 488,41 aan de beurt komt, mits de stijgende steunlijn niet neerwaarts wordt doorbroken. In dit laatste geval wordt de gap rond 492 wellicht pas later dit jaar gevuld, na een fase van uitverkoop die wel vaker in de maanden augustus t/m oktober geschiedt.

De Duitse Dax flirt met stijgende steunlijn

De Duitse DAX flirt nu ook met een stijgende steunlijn en een Fibonacci-retracement gemeten vanaf de correctiebodem in oktober vorig jaar. Ook de DAX heeft nog een gap te vullen bij een indexstand op 11.278, maar bij een trendbreuk zal eerst het 50% retracement op 10.400 of 38,2% retracement rond de 10.000 mogelijk worden opgezocht.

DISCLAIMER LOEF TECHNISCHE ANALYSE B.V.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker