ETF van de week: WT WTI Crude Oil (OD7F)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

WT WTI Crude Oil (OD7F)

De olieprijs heeft zich de afgelopen weken goed kunnen herstellen. Nadat het zwarte goud in maart zelfs kortstondig onder de 0,00 dollar was gezakt, kon de markt zich weer stabiliseren en de weg naar boven vinden. Ondertussen is de grondstof weer in een opwaartse trend beland en konden enkele gaps (koersgaten) uit maart worden gesloten.

Uitleg: In de ETF zelf kan het dichten van de gaps niet worden gezien, omdat hier zogenaamde rollover-contracten werden gebruikt. In principe lijkt het logisch om op de middellange termijn actief te worden aan de Long kant. Als het momentum echter wegvalt, kunnen de prijzen snel weer dalen. Natuurlijk willen we voorbereid zijn op zo’n scenario.

Setup: Op dit moment is de koers aan het consolideren onder de weerstand op 3,40 EUR en bereidt het aandeel zich voor op een mogelijke uitbraak aan de bovenkant. Als hier een valse uitbraak plaatsvindt, zien we een goede shortkans onder de 3,28 EUR. Daarna kan de ETF snel 10% of meer aan waarde verliezen.

 

Setup ETF van de week - WT WTI Crude Oil (OD7F)

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze WT WTI Crude Oil (OD7F) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker