ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold ETF (4GLD)

Dit jaar heeft het edelmetaal duidelijk zijn weg naar boven gevonden. Het eerste koersdoel in de zone tussen 1.900 tot 2.000 dollar per troy ounce, waarover aan het begin van het jaar al veel is gesproken, werd al bereikt. Maar sindsdien hebben beleggers winst genomen en sinds augustus is er een duidelijke correctie zichtbaar.

Uitleg: Deze correctie is nog steeds intact en de vraag is of de stieren vanaf hier een nieuwe rally zullen beginnen of dat we misschien zelfs het niveau van 1.800 dollar weer zullen zien. In de geanalyseerde ETF zou dit het gebied rond de 50 euro zijn. Een snelle uitbraak is ook mogelijk en dan kunnen we instappen.

Setup: We krijgen een koopsignaal bij een doorbraak boven de € 52,75.  Tegelijkertijd zou dit ook betekenen dat de voortschrijdende gemiddelden van de periodes 20 en 50 worden doorbroken. De stop kan dan net onder de laatste bodem worden geplaatst. Als het signaal niet doorzet wordt het totale risico dus tot een minimum beperkt.

Xetra Gold ETF (4GLD)

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold ETF (4GLD) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker