GEMALTO wordt een koopje!

De AEX-index sloot bijna twee maanden geleden (op vrijdag 25 augustus) op een indexstand van 517,42 en ging in de week daarop onderuit om de basis te leggen voor een fase van zeven opeenvolgende weken van koersstijgingen. Vorige week eindigde de AEX op een indexstand van 546,21 en bij het opstellen van deze update rond 16:00 uur lijkt er voor het eerst sprake van een negatieve week-afsluiting.

De relatieve sterkte index (RSI) raakte een week geleden ‘overgekocht’ bij een waardering boven 70. Ook de snellere stochastics-indicator (parameters 8,5) po weekbasis is boven 90 nu ‘overbought’. Winstnemingen zijn dus te verwachten in de nabije toekomst, maar de MACD-indicator toont een positief histogram en ook de DMI registreert gretige vraag. Een dipje naar AEX 437 zou logisch zijn, maar geen reden tot zorg.

En als er zorgen zouden bestaan, dan neemt de klassieke Dow Theorie deze weg. De koersontwikkelingen in de Amerikaanse industriële sector (= de maakbedrijven) en transportsector (= vervoerbedrijven) hebben begin deze maand gezamenlijk nieuwe recordhoogten weten te bereiken. De aandelenmarkt als geheel wordt technisch gezond beoordeeld zodra de verschillende beursindices elkaars richting bevestigen. De Nederlandse AEX-index volgt doorgaans de stemming op Wall Street en die is op dit moment blakend!

Veel beleggers, economen en analisten hebben desondanks hoogtevrees en sommigen vragen zich af of er nog wel koopjes te vinden zijn. Het antwoord luidt ‘JA’. Het aandeel Gemalto  is in de afgelopen vier jaar in een dalende trend beland. De overwaardering in 2012 en 2013 gemeten in de relatieve sterkte index (RSI) op maandbasis(!) staat op het punt plaats te maken voor een technische onderwaardering (RSI < 30). De topvorming tussen EUR 89 en EUR 59 bedraagt EUR 30 per aandeel, hetgeen betekent dat er een technisch koersdoel becijferd wordt rond EUR 29 na het omklappen in het sentiment.

 

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker