Koers aandeel Aegon breekt steunniveau, nieuw koersdoel € 4,40

Update 10 november 2016: Aandeel Aegon stijgt 14%; de grootste stijging sinds 2009

Zes weken terug beschreef ik in mijn artikel uitgebreid waarom ik negatief ben over het aandeel Aegon. De vier redenen die ik hiervoor gaf zijn problemen die nog altijd spelen. Op het moment dat ik mijn visie over Aegon bekendmaakte, noteerde het aandeel € 5,53. Nu, zes weken later, noteert het aandeel op een koers van € 4,83, een daling van 13%. De weerstand die ik al eerder aangaf bleek een horde te ver en de koers is hier netjes op afgekaatst, om vervolgens de weg richting het zuiden in te zetten. De koers van het aandeel is zojuist door een belangrijk steunniveau gebroken, waardoor op basis van technische analyse de komende tijd verdere druk op het aandeel kan worden verwacht. Mijn koersdoel voor de komende weken ligt op € 4,40.

Prestaties aandeel Aegon slechter dan concurrenten

Afgelopen maand heeft Aegon ten opzichte van haar concurrenten wederom een underperformance laten zien. Deze maand presteerde het zelfs slechter dan concurrent Delta Loyd, dat halverwege december een flink herstel liet zien. Hierdoor is Aegon het slechtst presterende bedrijf onder de grootste Europese verzekeraars.

  • Aegon presteert de afgelopen maand wederom slechter dan de AEX-Index. Vanaf begin december daalde de koers van Aegon met 10%, de AEX-Index presteerde minder slecht met een daling van “slechts” 6%.
  • Aegon presteerde afgelopen maand wederom slechter dan haar Europese concurrenten. Zelfs Delta Lloyd wist deze maand beter te presteren dan Aegon, waardoor het aandeel als slechtste bedrijf binnen de verzekeringssector uit de bus kwam.

Wanneer kan mijn mening over het aandeel Aegon worden bijgesteld?

Ondanks de koersdaling in de afgelopen weken, ben ik nog steeds van mening dat het aandeel Aegon veel te onzeker is. Momenteel is de koers-winstverhouding 25,1. Dit is lager dan zes weken geleden, maar in vergelijking met andere verzekeraars nog altijd enorm hoog (Allianz 10,8 en Nationale Nederlanden 7,8).

Op 13 januari vindt de analisten dag plaats van Aegon. Vorig jaar maakte Aegon bekend dat het op deze dag meer duidelijkheid zou geven over de solvabiliteitseisen. Dit wordt dus een ontzettend belangrijke dag voor het aandeel Aegon. Wellicht kan ik na deze dag mijn mening over het aandeel bijstellen. Tot die tijd blijf ik op ruime afstand toekijken en zie ik op dit moment verdere ruimte naar beneden ontstaan.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker