Koopniveau in het aandeel ArcelorMittal in zicht

26 mei 2017: De meest verhandelde aandelen van 2017

Update 28 februari 2017: Aandeel ArcelorMittal onder druk na zwakke cijfers Salzgitter

Update 13 januari 2017: Waarom is het aandeel ArcelorMittal zo ontzettend populair onder Nederlandse beleggers?

Update 30 november 2016: Aandeel ArcelorMittal stijgt 175%; wat is er aan de hand bij de staalgigant?

Update 22 november 2016: Aandeel ArcelorMittal stijgt 5% en breekt weerstandsniveau

Update 08 november 2016: Aandeel ArcelorMittal gedumpt na 40% stijging EBITDA

Update 21 oktober 2016: Het ADHD aandeel ArcelorMittal nadert jaartop

Update 22 september 2016: ArcelorMittal leidt vandaag de dans

Vijf weken terug schreef ik in mijn artikel “Is de stijging in het aandeel ArcelorMittal gerechtvaardigd?” dat het aandeel ArcelorMittal in mijn optiek iets té snel was gestegen.

Destijds vond ik het een slecht moment om het aandeel te kopen.

Ik gaf een koopniveau mee dat een stuk lager lag. Na de correctie die vervolgens in het aandeel ArcelorMittal heeft plaatsgevonden, begint dit koopniveau in de buurt te komen.

Gezonde correctie ArcelorMittal

Voor een uitgebreide uitleg over de beweegredenen van het aandeel ArcelorMittal, verwijs ik u graag naar mijn vorige artikel. In dit stuk ga ik in op een potentieel koopmoment. Mocht u positief zijn over het aandeel ArcelorMittal, lees dan verder.

Na de forse stijging van enkele maanden terug, waarbij het aandeel meer dan verdubbelde, heeft het aandeel van de staalgigant een slechte maand achter de rug. Geen gekke beweging na een dergelijke koersexplosie.

Uiteraard speelt het algemene sentiment van de laatste week het aandeel ArcerlorMittal niet in de kaart. De volatiliteit op de beurzen is weer terug en de AEX-index is binnen enkele dagen met 5% gecorrigeerd.

Underperformance t.o.v. AEX

Toch heeft de huidige correctie in het aandeel niet alleen te maken met het marktsentiment. In onderstaande grafiek heb ik de AEX-index vergeleken met het aandeel ArcelorMittal over de afgelopen maand. Hier is terug te zien dat het aandeel duidelijk slechter presteert dan de breed samengestelde AEX-index.

Deze correctie kwam als geroepen en heeft ervoor gezorgd dat er weer wat lucht uit het aandeel is gelopen. Nu kan er technisch gezien een hogere bodem in de grafiek worden gevormd, zodat de uptrend die sinds februari dit jaar gaande is, weer kan worden opgepakt.

Het timen van deze bodem is het moeilijkste wat er is. Iedere belegger is uiteraard op zoek naar bodems om in te stappen. Technische analyse kan u enigszins helpen met het bepalen van een aankoopniveau.

Technische analyse via LYNX

Het LYNX Handelsplatform is uitermate geschikt wat betreft technische analyse. Het handelsplatform biedt u meer dan 80 belangrijke technische indicatoren. Deze tools kunnen u verder helpen in de weg op zoek naar rendement en succes op de beurs.

Voor het vinden van een instapmoment heb ik in bovenstaande grafiek de indicator Fibonacci gebruikt. De populariteit van deze indicator onder beleggers, zorgt er regelmatig voor dat de niveaus van deze indicator voor enige steun of weerstand in het aandeel zorgen.

Het 61,8% niveau ligt rond de koers van € 4,80. Wat dit niveau extra kracht geeft is het feit dat het samenvalt met een aantal oude toppen en bodems. Zo werd op eind juli op dit niveau nog een bodem gevormd.

Kortom, bent u positief over het aandeel ArcelorMittal en bent u op zoek naar een moment om het aandeel te kopen? Dan is dit wellicht een mooi moment om in te stappen. Het aandeel is met bijna 25% gecorrigeerd en het niveau wordt technisch ondersteunt.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker