Obama’scare’ biedt koopkansen

In de technische analyse update van 2 maart jl. getiteld ‘Maart roert z’n staart’ werd de vraag gesteld of we kunnen leren van de geschiedenis. Het antwoord kan niet anders dan bevestigend zijn want alles wat wij doen, denken en verwachten wordt gedreven door onze eerdere ervaringen.

Omdat de veelbesproken Trump-rally in de afgelopen tijd hooggespannen verwachtingen heeft gewekt, nadert het tijdstip waarop de nieuw gekozen president zijn beloften zo langzamerhand moet gaan waarmaken, want anders haken aandelenbeleggers af.

Op basis van de 19-weeks cyclus die de vier meest recente en markante correctiebodems van afgelopen anderhalf jaar, heeft laten zien zou in de periode 22 t/m 27 maart een ideale koop-gelegenheid moeten bieden. Over de risico’s die hieraan zijn verbonden moeten we overigens niet te lichtvaardig denken. Meer informatie kunt u nakijken in onderstaande Masterclass omtrent de bull-, bear- en fishmarket condities die deze week vanuit verschillende invalshoeken zijn getoond en toegelicht.

Drie aandelen onder de loep

Aangenomen dat een nieuwe cyclusbodem deze week is gezet of anders uiterlijk maandag a.s. tot stand komt zijn er drie individuele aandelen die interessant zijn om te analyseren. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar de aandelen Gemalto (-21%), Aegon (-8,8%) en ArcelorMittal -6.7%) die in de afgelopen week behoren tot de grootste dalers in de beursindices op het Damrak (AEX -0.9%).

Gemalto

Het aandeel Gemalto is sinds medio 2013 een ‘underperformer’ ten opzichte van de AEX-index en boekt nu een nieuw relatief dieptepunt (zie roze lijn). In de afgelopen drie jaar zien we een proces van lagere toppen ontstaan. Het aanbod krijgt dus per saldo steeds meer haast, terwijl de AEX juist de stijgende lijn heeft opgepakt. Gemalto noteert nog boven EUR 47, hetgeen een bodemniveau is tijdens de vorige uitverkoop. Wie vertrouwen heeft in de lange termijn stijgende steunlijn weet nu dat het koersrisico thans ca. EUR 3 bedraagt. Maar meer koersrisico accepteren zou gevaarlijk zijn.

Aegon

Het aandeel Aegon is uitgebroken boven een dalende trendlijn en het ziet ernaar uit dat deze trendlijn zal fungeren als springplank voor hogere niveaus. Daarbij wordt aangenomen dat er grote kans is op een omgekeerde hoofdschouder(bodem)formatie in ontwikkeling met steun rond EUR 4,50.

ArcelorMittal

Het aandeel ArcelorMittal beweegt nog keurig in een stijgend trendkanaal, waarbinnen ruimte is voor een correctie naar EUR 7,20 (= bodemniveau begin februari 2017). Alleen een lagere bodem zou de opgaande trend doen afbreken, maar vooralsnog is een stijgende trend intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond.

technische analyse arcelormittal grafiek voorbeeld

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×