Alle ogen gericht op kwartaalcijfers Apple


Wederom staan de aandelenmarkten in het teken van kwartaalcijfers. Van eigen bodem hebben zowel ING, RDSA en DSM de boeken geopend, waarbij enkel de laatste beloond wordt door beleggers met een koersstijging van 1%. Dit zorgt voor enige druk in de AEX, die zojuist de eerste openstaande gap heeft gedicht rond een stand van 553 punten.

Vanavond is het de beurt aan Apple, de laatste van de grote techgiganten. Waar de koers een maand geleden zwaar onder druk kwam te staan door teleurstellende vraag naar de iPhone 8, is sinds eind vorige week het beeld volledig gedraaid. Het aandeel is opgelopen tot recordniveaus, mede te verklaren door de grote vraag naar de nieuwe iPhone X en het uitstekende sentiment onder technologie-aandelen. Is deze stijging terecht, of is de koers te ver op de muziek vooruit gelopen en ligt er daarom ruimte aan de onderkant?

Bekijk ook: inspelen op kwartaalcijfers Apple

De informatie in deze video is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat LYNX alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruikmaakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan LYNX niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van uw Financieel Rijbewijs en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker