Oliespecial: Olieprijs door het dak dankzij OPEC


Nadat de OPEC en Rusland het eind 2018 eens werden over een productiebeperking van 1,2 miljoen vaten per dag is de olieprijs weer in herstel geraakt. Inmiddels staat de olieprijs alweer ruim 50% hoger dan het dieptepunt van eind 2018. Amerikaanse sancties tegen olieproducenten Iran en Venezuela en de gevechten in Libië zorgen eveneens voor opwaartse druk van de olieprijs.

In deze video bespreken we de richting van de olieprijs en bespreken we een aantal interessante aandelen die actief zijn in deze sector. Vorig jaar steeg de prijs voor een vat ruwe olie tot circa $75 per vat. Tot hoe ver reikt het herstel dit keer?

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker