Op zoek naar outperformers?

Bent u actief op zoek naar kanshebbers op de Nederlandse aandelenbeurs? Misschien moet u dan even kijken naar de aandelen KPN, Air France-KLM en TKH Group. Eerst maar even de disclaimer benadrukken: in het verleden gerealiseerde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

3 kooptips Nederlandse aandelen

Neem als voorbeeld de drie koopkandidaten genoemd in de update van 28 april jl.:  de tip om aandelen Sligro Food Group te kopen bleek een prima suggestie want het koersresultaat sindsdien bedraagt ca. 6%. Het getipte aandeel Eurocommercial bleek met een stijging van 2,9% het koers-resultaat van de AEX-index (+ 1,2%) te overtreffen, echter de suggestie om Corbion te kopen leverde een verlies op van 4,8%. Gemiddeld genomen waren de drie gezamenlijke tips goed voor een fractionele outperformance, maar gelukkig waren twee van drie kooptips in de spreekwoordelijke roos. Nu maar eens kijken wat er terecht komt van de volgende drie technische koopkandidaten:

Aandeel Koninklijke KPN

Steeds meer beleggers tonen recent hoogtevrees, dus het is tijd om te kijken naar achtergebleven sectoren en individuele aandelen. De Europese telecomsector trekt recent weer aan en het aandeel Koninklijke KPN heeft de weg naar boven weer ingeslagen. Na de dubbele bodem eind 2016 en begin 2017 is er recent een hogere bodem gevormd gevolgd door een opwaartse uitbraak boven de koerstop van begin dit jaar (> € 2,90). Ook de twee koerstoppen in september en oktober 2016 lijken geen aanbod los te maken, waardoor de weg naar € 3,35 – 3,40 kan worden vrijgemaakt.

Meer KPN: het aandeel KPN is ook één van de meest verhandelde aandelen in 2017.

Aandeel Air France-KLM

Het aandeel Air France-KLIM is er in de afgelopen drie weken in geslaagd om boven voormalige koerstoppen uit te breken. Degenen die eerder verkochten rond € 8,75 zien nu dat zij de vlucht omhoog missen. Momenten van zwakte richting € 9,00 bieden mooie instapkansen, want het risico lijkt vervolgens beperkt tot ca. € 0,25 per aandeel (naar de voormalige toppen), terwijl de koersbestemming rond € 12,00 maar liefst € 3,00 hoger ligt. Een rendement-/risico-ratio van € 3,00 versus € 0,25 is een ticket die elke belegger moet aanspreken.

Aandeel TKH Group

Het aandeel TKH Group is recent uitgebroken naar een nieuwe hogere koerstop, waarbij er in de koersgrafiek mogelijk een ‘exhaustion gap’ is gevormd tussen € 42,20 en € 43,83. Idealiter wordt spoedig het gat in de koersgrafiek opgevuld met een beweging naar € 42,20. De koersrisico’s aan de koopkant blijven natuurlijk aanwezig, maar de stijgende steunlijn rond € 41 zou eventuele zwakte moeten opvangen. De koersrisico’s lijken dus overzienbaar.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker