Opluchtingsrally stuwt de beurzen omhoog


Er is sprake van een heuse opluchtingsrally, nadat de beurzen eerst een forse correctie lieten zien. Een uitstekend Amerikaans banenrapport hielp de beurzen verder vooruit en ook rond de handelsoorlog met China gloort hoop.

Apple kwam presenteerde goede omzet en winstresultaten, al werd het aandeel wel hard afgestraft. De verkoop van iPhone’s viel namelijk behoorlijk tegen. Dit product blijft toch het belangrijkste voor Apple en beleggers trekken de strategie van hogere prijzen in twijfel.

De olieprijzen zakken stevig weg, nu Iran toch olie mag exporteren en Saudi Arabië blijft pompen. Dit alles mist natuurlijk zijn uitwerking op de Nederlandse AEX-index niet.

Meer over Apple:

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker