Profiteren van hoge koers/winstverhouding Heineken

Bent u op zoek naar nieuwe beleggingsstrategieën of ideeën? Of bent u nieuw op de beurs en zou u wat praktische ervaring op willen doen?

Dan biedt mijn beleggingsportefeuille een goede uitkomst.

Met een portefeuille ter waarde van € 25.000 beweeg ik mij door de financiële markten.

Mijn doel is om op een educatieve manier het gehele proces van mijn trades te beschrijven. U kunt tot in detail meekijken hoe en waarin ik handel. De strategie die ik gebruik verschilt per keer. Ik leg u uit waarom ik deze strategie kies en wat mijn verwachtingen zijn.

Het aandeel Heineken heeft dit jaar alweer een flinke stijging achter de rug. In de afgelopen drie jaar is het doorgaans defensieve aandeel zelfs verdubbeld, terwijl de omzetgroei niet evenredig is. Dit zorgt ervoor dat de koers/winstverhouding van het aandeel steeds hoger wordt en het aandeel dus steeds duurder is geprijsd.

Op dit moment is deze ratio 27. Een ratio dat bij een groeiaandeel past, maar mijns inziens niet bij een traditioneel defensief aandeel als Heineken.

Kortom, ik ben van mening dat het aandeel Heineken op dit moment nog altijd te duur geprijsd is en in de komende weken dus wat kan gaan dalen. Zeker met de kwartaalcijfers in het vooruitzicht die 25 oktober bekend worden gemaakt.

Hetzelfde scenario zagen we bijvoorbeeld gebeuren bij het aandeel Unilever, dat eerder deze week met de cijfers over het derde kwartaal naar buiten kwam. Het aandeel was, mede dankzij overname geruchten, enorm gestegen. Echter, de onderliggende winsten groeiden niet evenredig mee en dus reageerden beleggers negatief op de cijfers.

Hoe ga ik inspelen op een daling van het aandeel Heineken?

Zoals gezegd komt Heineken 25 oktober met cijfers en om op een goedkope manier in te spelen op een daling van het aandeel, koop ik twee 1 op 2 putspreads voor november. Dit houdt concreet in dat ik de volgende transacties uitvoer:

Actie Product Prijs
Koop       2 HEIA NOV17’17 € 86 PUT € 1,18
Verkoop 4 HEIA NOV17’17 € 80 PUT € 0,19

 

In het ideaal scenario noteert het aandeel Heineken op 17 november tijdens expiratie op een koers van € 80. In dat geval is mijn combinatie € 6 waard en is mijn investering dus zes keer over de kop gegaan.

Uiteraard begrijp ik ook dat dit scenario te mooi om waar te zijn is, maar mocht het aandeel in de komende weken dalen, dan wordt de combinatie zeker meer waard. Het is echter wel zaak om bijtijds winst te nemen. Want daalt het aandeel té hard, dan kan de positie zelfs weer verliesgevend worden aangezien we dubbel zoveel putopties hebben geschreven.

Wanneer ik dus winst neem hangt met name af van de beweging die plaats gaat vinden richting de € 80. Als het zover is, dan komt ik hiervoor graag bij u terug.

Noteert het aandeel Heineken op expiratie boven een koers van € 86? Dan loopt mijn optiecombinatie waardeloos af en verlies ik mijn betaalde premie van € 1 per strategie.

Bent u benieuwd naar de overige positie in de portefeuille van Roy? Meld u dan nu aan in het LYNX Ideeëncentrum via LYNX Basic.

roy

Bent u het eens met mijn strategie en wilt u graag deze trade volgen?

Dat kan heel eenvoudig. Via onderstaande button wordt de bovengenoemde transactie automatisch voor u klaargezet in ‘LYNX Basic’; ons vereenvoudigde handelsplatform.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker