TA: ‘Randstad over het randje’

Het gaat goed met de Nederlandse economie, maar de OESE waarschuwt voor een lagere groei van de wereldeconomie. Als het goed gaat met de economie, dan moet het ook goed gaan met de uitzendorganisaties. Hierover rijzen twijfels, want het aandeel Randstad Holding schiet over de rand.

Randstad Holding vanaf september 2014 + 20/120-daags gemiddelden

In juli 1998 bereikte de beurskoers van uitzendconcern Randstad Holding het hoogste niveau uit zijn geschiedenis. In juli 2007 werd het piekniveau uit 2007 niet meer gehaald. En in 2015 werd bij het (H)oofd van een (H)oofd(S)choudertop in ontwikkeling de top uit 2007 succesvol getest. Momenteel zien we opnieuw de contouren van een (H)oofd(S)choudertop in ontwikkeling, waarbij de beurskoers nu over de rand van de neklijn wordt geduwd. De aandelenkoers van Randstad Holding dreigt nu opnieuw in een ravijn te storten.

Dow Jones Industrials Average met 20-/120-daags BollingerBands + RSI(14)

Om een beetje grip te krijgen op de trendmatige ontwikkelingen in honderden beurskoersen moeten technische beslisregels de chartist proberen bij de les te houden. In de aflopen 48 uur werd de aandacht op de Dow Jones Industrials Average gevestigd door een combinatie van een set van technische condities. De relatieve sterkte index (RSI) is bij een waardering boven 70 overgewaardeerd. Daarnaast noteert de slotkoers van de Dow Jones-index boven de ‘upperband’ van de afgeleide 120-daags BollingerBands. En de ‘upperband’ van de 20-daags BollingerBands noteert boven de 120-daags BollingerBands. Dit wijst enerzijds op een sterke trending-markt, anderzijds bij een RSI(14) op een mogelijke overdrijvingsfase. Januari 2018 toont wat de risico’s hiervan zijn.

AEX-index

In de technische analyse van de AEX-index werd de herstelbeweging naar de stijgende steunlijn beoordeeld als een klassieke terugtestpoging. Bij de opmaak van deze update werd een openingskoers vandaag gesignaleerd bij AEX 549,02. Intraday werd een hoogste notering gezien bij AEX 550,98. Maar de AEX-index heeft moeite om boven de stijgende steunlijn te klimmen. Indien de dalende steunlijn langs de recente bodems als maatstaf wordt genomen voor een parallel getrokken weerstandslijn vanaf de laatste top, dan zou het niet mogen verrassen dat we nu getuige zijn van een ‘Goodbye’-kus aan de bulls.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker