Sluitingstransactie Heineken 1-op-2 putspread

Vorige week beschreef ik mijn artikel Profiteren van een hoge koers/winstverhouding Heineken een trade om in te spelen op een daling van het aandeel Heineken. Zoals beschreven is het aandeel mijns inziens té duur geprijsd en gezien de tegenvallende cijfers van Unilever vanwege het slechte weer in Europa, leek het mij een mooie kans om goedkoop in te spelen op een daling van het aandeel Heineken.

Alhoewel de positie vrijdag pas is ingenomen, is deze gisteren alweer gesloten. De daling in het aandeel liep precies volgens plan. Het aandeel daalde gisteren na tegenvallende kwartaalcijfers vanwege, jawel, “slecht weer in Europa”. Mijns inziens een slap excuus voor tegenvallende cijfers, maar dat is een heel andere discussie.

Vrijdag had ik de 1-op-2 putspread, zoals uitgebreid beschreven in mijn artikel, twee keer ingenomen tegen een koers van € 1. Deze zijn gisteren gesloten tegen een koers van € 3,15. Procentueel een prachtig rendement, maar ook absoluut een mooie winst van € 430 (exclusief transactiekosten) op de gehele optiestrategie.

Bent u benieuwd naar de overige positie in de portefeuille van Roy? Meld u dan nu aan in het LYNX Ideeëncentrum via LYNX Basic.

roy

Heeft u de positie ingenomen en net als Roy voornemens om de positie met winst te sluiten?

Dat kan heel eenvoudig. Via onderstaande button wordt de bovengenoemde transactie automatisch voor u klaargezet in ‘LYNX Basic’; ons vereenvoudigde handelsplatform.

De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat LYNX alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruikmaakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan LYNX niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van uw Financieel Rijbewijs en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker